Dag van de Privacy – vijf onmisbare tips voor MKB

🕐 1 minuten lezen

 

Dag van de Privacy – vijf onmisbare tips voor het beschermen van je Privacy!

Het is vandaag de Dag van de Privacy! Daarom is het goed om te kijken of  jij jouw privacy goed genoeg beschermt en hoe je dit kan verbeteren. Lees deze vijf handige tips voor het beschermen van je Privacy.

1. Bewustwording

Wat voor Data heeft jouw bedrijf? Welke (persoonsgebonden) informatie wordt opgeslagen binnen jouw organisatie en waar? Worden systeem updates voor de computers etc. regelmatig uitgevoerd door je medewerkers? Zijn jouw medewerkers bewust van het herkennen van valse downloads en e-mails waarmee datalekken vermeden kunnen worden?

2.Access Management

Wie heeft er binnen jouw organisatie toegang tot welke persoonsgegevens/data? Hoe loggen jouw medewerkers in op de werkomgeving/apparatuur van jouw bedrijf?

3. Multi Factor Authenticatie

Met MFA zorg je ervoor dat niemand zomaar toegang krijgt tot jouw account. Je hebt met MFA namelijk altijd een vertrouwd apparaat nodig om in te loggen, naast je eigen ingestelde wachtwoord. Hiermee voorkom je dus dat in geval van een datalek je gestolen wachtwoord gebruikt kan worden om in te loggen op jouw account.

4.Beveiliging

Een firewall samen met VPN zorgt voor extra veiligheid. Met een firewall blokkeer je trackers via je internetverbinding. Gebruikt jouw bedrijf ook E-mail beveiliging? Wat voor beveiliging gebruikt jouw bedrijf om in te loggen op werkomgeving? Hoe goed is jouw data beveiligd? Allemaal zeer belangrijke vragen om goed over na te denken!

5.Privacy voorwaarden lezen

Check je privacy bij al je social-media accounts, browsers en apps die je gebruikt. Privacy voorwaarden zijn vaak lange teksten met juridisch taalgebruik en daardoor niet erg prettig om te lezen. Toch is het verstandig dit wel te doen. Voor je het weet verleen je toegang en controle tot je contacten, foto’s, microfoon etc.

 

LEES OOK:

Valse emails herkennen

Veilig thuiswerken 2021

 

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *