Een Inspirerende Kennis Sessie over Cybercrime

Wat We Hebben Geleerd bij Fastbyte

Het was een topdag bij Fastbyte! We organiseerden een inspirerende kennissessie over cybercrime. In het sfeervolle Huis de Wiers in Nieuwegein kwamen we samen met 12 enthousiaste professionals uit het veld om kennis en ervaringen te delen. De informele setting zorgde voor een open en interactieve sfeer, waar we veel waardevolle inzichten opdeden.

Cyberbedreigingen op de Werkplek

James van WatchGuard Technologies startte de sessie met een boeiende presentatie over de nieuwste trends en ontwikkelingen rondom cyberbedreigingen op de werkplek. Hij liet zien hoe de groeiende digitalisering en het thuiswerken nieuwe uitdagingen creëren voor de beveiliging van bedrijfsnetwerken. Van phishing-aanvallen tot ransomware, James gaf een duidelijk overzicht van de huidige dreigingen en hoe bedrijven zich hiertegen kunnen beschermen.

Beveiliging van de Microsoft Cloud

Dennis Hadderingh en Chris Franso van Fastbyte ICT Solutions namen het stokje over met een goed onderbouwd verhaal over waarom ook de Microsoft Cloud extra bescherming nodig heeft. Vaak denken we dat de cloud veilig is, maar Dennis en Chris legden uit dat aanvullende beveiligingsmaatregelen essentieel zijn. Ze deelden verschillende best practices en tools om de Microsoft Cloud te beschermen tegen inbreuken en dataverlies.

Werkplek & Cloud Beveiliging: De Kracht van MDR

Ton den Braber sloot af met een inspirerende presentatie over Managed Detection and Response (MDR) voor werkplek- en cloudbeveiliging. Als specialist in dit veld liet Ton zien hoe MDR een proactieve aanpak biedt om cyberdreigingen te detecteren en erop te reageren. Hij demonstreerde hoe MDR oplossingen bedrijven kunnen helpen om snel en efficiënt te reageren op veiligheidsincidenten, wat cruciaal is in de digitale wereld van vandaag.

Netwerken en Kennisoverdracht

Na de presentaties was er ruim de tijd om te netwerken en kennis uit te wisselen. Onder het genot van een lunch en een drankje deelden we ervaringen en legden we nieuwe contacten. De ontspannen sfeer zorgde ervoor dat iedereen vrijuit kon praten en vragen stellen, wat de sessie extra waardevol maakte.

Conclusie

De kennissessie over cybercrime bij Fastbyte was een groot succes! De diverse onderwerpen en deskundige sprekers boden een schat aan informatie die direct toepasbaar is in de praktijk. We kijken terug op een leerzame en inspirerende dag en kunnen niet wachten op de volgende sessie. En dat traditionele (werkplek) beveiliging alleen niet meer genoeg is, is wel duidelijk geworden.

Blijf ons volgen voor meer updates en toekomstige evenementen. Bedankt aan iedereen die heeft deelgenomen en bijgedragen aan deze geslaagde bijeenkomst!

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.