Van een back-up oplossing naar bedrijfscontinuïteit!

Hoe snel kan jouw bedrijf weer aan de bak na een incident? Want vaak genoeg worden er wel back-ups gemaakt, maar worden die niet gecontroleerd of duurt een herstelactie veel langer dan verwacht. Dat brengt aanzienlijke financiële- en reputatie schade met zich mee.

In de huidige maatschappij is continuïteit van dienstverlening steeds belangrijker. Een IT omgeving met hoge beschikbaarheid is daarom cruciaal. Veel organisaties maken gebruik van een back-up oplossing voor het veiligstellen van gegevens, maar nog niet van een oplossing om bij calamiteiten weer snel in bedrijf te zijn, een zogenaamde Business Continuity and Disaster Recovery (BCDR) oplossing. In dit blog beschrijven we wat BCDR inhoudt en waarom het jou als organisatie kan helpen om niet alleen de juiste bescherming te hebben van al jouw data, maar om ook na een incident een minimale downtime te hebben als organisatie.

Hoe lang kan jouw organisatie overleven na een incident?

De kosten van een technologische storing kunnen een bedrijf verlammen. Gebruik onze Recovery Time & Downtime Cost Calculator om je te richten op een handvol eenvoudige meetgegevens die een rol kunnen spelen tijdens een storing en begin met een algemene analyse van wat een storing voor je bedrijf kan betekenen. De resultaten van deze calculator zijn bedoeld om het verlies te schatten en berekent geen daadwerkelijk verlies.

Zorg voor minimale downtime met Disaster Recovery as A Service

Of je als klein of middelgroot bedrijf nu geconfronteerd wordt met een systeem crash, dataverlies, ransomware of een virus, de universele Datto back-up oplossing houdt je bedrijf operationeel. Met Datto Siris zorgt Fastbyte namelijk voor opslag van gegevens zowel on-site als off-site. Iedere back-up is daarnaast direct beschikbaar als een virtuele machine en kan dus onmiddellijk gestart worden. Zowel lokaal als in de Cloud.

Hoe werkt het?

Datto maakt niet alleen een back-up van je documenten, maar van je volledige systeem. Een zogenaamde image-back-up. Dit kan ieder uur maar bijvoorbeeld ook iedere minuut, afhankelijk van jouw behoefte. Zo heb je altijd een actuele kopie van je server(s) op het back-up apparaat beschikbaar. Het maakt niet uit of je Windows of Linux servers hebt, fysiek of virtueel. Datto staat voor razendsnelle hersteltijden en veel herstelpunten.

Datto Instant Virtualisatie technologie zorgt ervoor dat back-ups van je servers rechtstreeks gevirtualiseerd kunnen worden op zowel het back-up apparaat als in de Cloud. Zo kan je bedrijf altijd blijven doordraaien, zelfs tijdens een ramp. Dit geeft je de tijd om je kapotte server te repareren zonder dat je bedrijfsprocessen stilliggen. Bedrijfscontinuïteit is nog nooit zo eenvoudig en betrouwbaar geweest.

Datto repliceert je back-ups automatisch en op een veilige wijze naar de Cloud. Zo kunnen we garanderen dat je servers, applicaties en documenten altijd terug te halen zijn, ongeacht het type storing. Mocht het noodzakelijk zijn dan kunnen al je servers rechtstreeks worden aangezet in de Cloud. Binnen no-time ben je weer volledig operationeel vanuit je eigen uitwijklocatie.

Voordelen

1. Continue bescherming van cruciale gegevens
2. Minimalisatie van je IT-downtime
3. Ransomware herstel: alle documenten worden gescand en direct opgeslagen
4. Betrouwbare gegevensbescherming: niet alleen jouw gegevens, maar ook die van je klanten zijn beschermd
5. Vliegensvlug al je data terug

Fastbyte helpt

Van ransomware tot servervirtualisatie tot volledig data herstel en alles daartussenin. Fastbyte has your back! Geverifieerde back-ups, directe virtualisatie, herstel van Data via lokaal en cloud. Voorbereid op elke noodsituatie. En dit allemaal vanuit één simpel systeem.

Vraag nu vrijblijvend informatie aan over bedrijfscontinuïteit. Kijk samen met onze specialisten of dit geschikt is voor jouw bedrijf. Wij luisteren aandachtig naar je behoefte en geven eerlijk advies

LEES OOK:

Bekijk onze oplossingen die Fastbyte jou kan bieden

Hybride werken: overal veilig en zonder zorgen inloggen

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van een back-up oplossing naar bedrijfscontinuïteit?