Vijf leuke eigenschappen van Windows 11

Wat zijn leuke nieuwe features in  Windows 11?

Wil je weten of je hardware klaar is om over te gaan naar Windows 11? Hier lees je er meer over. Ook kun je kiezen voor de Fastbyte Windows 11 Readiness Assessment om te zien of je wel veilig over kunt en geen data zal verliezen of problemen krijgt met software wat niet meer werkt doordat je een nieuw besturingssysteem gebruikt. Hier lees je meer over het Windows 11 Readiness Assessment.

Naast het feit dat Windows 11 veel veiliger is, heeft dit nieuwe besturingssysteem van Windows ook hele leuke en nuttige eigenschappen die het ook nog eens heel leuk maken om over te stappen. Hieronder beschrijven we de vijf beste.

5 Leuke nieuwe eigenschappen van Windows 11

Buiten het feit dat Windows 11 meer veiligheid biedt, zijn er nog meer voordelen aan het overstappen van Windows 10 naar Windows 11. Hieronder beschrijven we de leukste nieuwe features van Windows 11:

 • Synchroniseren met je Microsoft account
 • Bij Windows 11 maak je gebruik van een Microsoft-account. Dit maakt het mogelijk om instellingen tussen meerdere pc’s te synchroniseren.  De Windows 11 Pro geeft de optie om een lokaal account te gebruiken.
 • Makkelijker je bureaublad uitbreiden
 • Bij Windows 11 kun je gemakkelijker gebruik maken van meerdere beeldschermen. Windows 11 identificeert nieuwe aangesloten schermen automatisch. Ook blijven eerdere instellingen bewaard wanneer je een pc of laptop loskoppelt. Hier lees je er meer over.
 • De widgets zijn terug!
 • Windows 11 heeft weer Widgets! De nieuwe Widgets leveren een gepersonaliseerde feed met nieuws, weer, verkeer, sport en beursgegevens, mogelijk gemaakt door AI voor maatwerk en Edge voor weergave. Met latere updates kun je het Widgets-paneel uitbreiden om het hele scherm te vullen, en externe ontwikkelaars kunnen speciale software ontwikkelen voor deze nieuwe functie.
 • Verbeterde foto- en video bewerking mogelijkheden
 • De Foto’s-app in Windows 11 is echt een hele leuke nieuwe update. Je kunt er namelijk niet alleen je foto’s veel beter organiseren en bewerken, maar ook voor videobewerking met titels, overgangen, effecten is de nieuwe app heel erg geschikt. De Foto’s-app bevat onder andere gezichtsherkenning, automatisch gegenereerde albums en geïntegreerde kaarten voor foto’s met locatie gegevens – functies die zelfs in sommige betaalde foto-applicaties missen. Nieuw voor Foto’s is een fotoweergave van rand tot rand, weergave met meerdere afbeeldingen en een verbeterde interface voor bijsnijden, samen met de Fluent Design-updates.
 • Microsoft Teams is volledig geïntegreerd
 • E-meeten is in het huidige bedrijfsleven niet meer weg te denken. Dan is het wel zo fijn dat Microsoft Teams volledig geïntegreerd is in Windows 11. Een nieuwe taakbalkknop geeft eenvoudig toegang tot Teams in Windows 11. Het voordeel van Teams is dat het draait op zowel Android, iOS en macOS als op Windows. Het werkt ook met sms voor degenen die de mobiele app niet hebben geïnstalleerd, wat betekent dat je vanaf je pc gratis naar ieders telefoonnummer kunt sms’en, wat natuurlijk heel handig is. De functie bestaat uit twee delen: Teams Chat en Teams-videoconferenties, die in een apart venster openen.

Een goed geregelde digitale werkplek, wel zo fijn!

Wil jij ook een goed geregelde digitale werkplekken voor jou en jouw werknemers? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.