Gegevens Deezer gebruikers buitgemaakt!

Internetveiligheidswebsite Have I Been Pwned? (HIBP) heeft de gegevens van 229 miljoen Deezer-gebruikers toegevoegd aan zijn database. Daarmee telt de site nu meer dan twaalf miljard registraties, meldt oprichter Troy Hunt 02-01-23 op Twitter.

Via HIBP kun je uitzoeken of je persoonlijke gegevens online zijn uitgelekt. Bezoekers van de website kunnen een e-mailadres invoeren, waarna ze een lijst te zien krijgen van alle bekende datalekken die aan dat e-mailadres gekoppeld zijn. De website geeft ook details, bijvoorbeeld welke specifieke soorten gegevens het lek bevatte. Het gaat niet altijd alleen om gebruikersnamen en wachtwoorden.

Gegevens Deezer gebruikers buitgemaakt!

De gegevens van Deezer-gebruikers werden buitgemaakt bij een hack in 2019. De muziekstreamingapp ontdekte het lek pas afgelopen november. De gegevens zouden zijn gestolen via een derde partij waarmee Deezer samenwerkte. Het gaat onder meer om gebruikersnamen, geboortedata, e-mailadressen en IP-adressen.

In Nederland werkt het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) samen met HIBP. De organisatie kan via de databases van HIBP op grote schaal achterhalen of er gegevens van ambtenaren of politici zijn gelekt. Op die manier kunnen de getroffenen op tijd worden gewaarschuwd.

Bron: Nu.nl

Het is dus goed om van tijd tot tijd eens te controleren welke gegevens van jou bekend zijn. Controleer hier  Daarnaast is regelmatig je wachtwoord veranderen altijd een goed idee. Kijk ook verderop in deze nieuwsbrief naar tips hoe je dat makkelijk kunt doen.

Fastbyte helpt!

Het voordeel van Fastbyte is dat wij ook kleine ondernemers serieus nemen. Wij gaan in jouw schoenen staan en als we denken dat wij niet de juiste partner zijn, dan zijn we daar heel eerlijk over en zeggen we dat ook. ICT beveiliging en beheer hoeft niet duur te zijn. Fastbyte denkt met je mee en geeft een gedegen advies wat past bij jouw organisatie en jouw groeidoelstellingen. Zowel voor de kleinere, middelgrote als grote gebruiker hebben wij de juiste oplossing. Neem gerust eens contact met een van onze specialisten op voor een vrijblijvend advies.

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.