De ideale thuiswerkplek inrichten doe je zo

Thuiswerken is niet meer weg te denken uit de ‘moderne’ arbeidsmarkt. De voordelen van het thuiswerken zijn bekend en breed gedragen, echter is dit niet vanzelfsprekend in elke organisatie. Veel organisaties hebben de mogelijkheid om thuis te werken, maar besteden niet genoeg aandacht aan de inrichting van een thuiswerkplek. Aan de andere kant zijn er genoeg organisaties in branches die überhaupt de mogelijkheid niet hebben om thuis te werken, omdat het werk thuis niet uitgevoerd kan worden. Ook hier is het dan van belang om aandacht te besteden aan een goede inrichting van een werkplek. De IT speelt hierbij ook een rol, omdat werknemers die tevreden zijn over technologische voorzieningen, doorgaans productiever en meer tevreden zijn. In dit blog bespreken we een aantal belangrijke zaken die van belang zijn voor een betere inrichting van de werkplek.

Kies voor een goede internetverbinding

Het überhaupt thuis kunnen werken, start met een goede internetverbinding. Met het thuisnetwerk verbinden, brengt ook veiligheidsrisico’s met zich mee. Kies voor de juiste beveiliging van je netwerk, om veilig je netwerk te kunnen gebruiken. Denk aan het versleutelen van je internetverkeer, middels een VPN. Kies een sterk en uniek wachtwoord voor je netwerkverbinding en verander het standaard wachtwoord op de router. Heb je hulp nodig bij de beste oplossing voor jouw organisatie? Bij Fastbyte kijken we samen naar een passende oplossing.

Identiteit en toegangsbeheer

Identiteit en toegangsbeheer is nodig voor een goed werkende en beveiligde thuiswerkomgeving. Naast het beveiligen van je netwerk, is het ook nodig om je identiteit vast te stellen bij het inloggen vanuit een andere omgeving dan je werkomgeving. Een Single Sign On betekent dat je bij het inloggen, na het invoeren van je wachtwoord, nog een extra authenticatie krijgt middels een applicatie. Je mobiele telefoon is de extra sleutel tot je bedrijfsinformatie. Als het ware geef je aan dat jij diegene bent die wilt en mag inloggen. Zodra je de melding accepteert, krijg je toegang tot je werkomgeving. Authpoint van Watchguard is een Single Sign On methode, waarbij je voorkomt dat cybercriminelen toegang krijgen tot persoonlijke- en bedrijfsinformatie.

Veilig en gemakkelijk bellen en vergaderen

Het vergaderen met collega’s op andere hybride werkplekken hebben we ons zelf al enige tijd aangeleerd. Microsoft Teams is een flexibele en veilige manier om gesprekken, vergaderen en evenementen, zoals een webinar mogelijk te maken. Om zonder een meeting snel met collega’s, partners of klanten te schakelen bestaat er ook Teams Telefoon. Hierbij maak je gebruik van een naadloze samenwerking en slimme communicatie in de Cloud. Met Fastbyte doen we dit samen met SoftApp distribution (TheVoiceOfO365). Dit is een unieke Cloud services die Microsoft 365 gebruikers en de organisatie de mogelijkheid biedt om Microsoft Teams te gebruiken als volwaardige telefooncentrale in de Cloud. Hierbij komen dus de telefoontjes binnen in Microsoft Teams en bel je met je eigen nummer vanuit Teams.

Aandacht voor ergonomie

Het lichamelijk functioneren is erg belangrijk als je denkt aan een goede werkplek. Hierbij kan je denken aan een goede zithouding. Een goede zithouding staat weer in relatie, met de juiste spullen, zoals een verstelbare monitor, bureau en bureaustoel. Het instellen van de juiste producten, zorgt voor minder klachten en mentale stress. Wat weer zorgt voor het beter uitvoeren van je werkzaamheden.

Fastbyte helpt

Duizelt het je na het lezen van dit blog? Fastbyte maakt ICT behapbaar, zodat jij je kan concentreren op waar jij sterk in bent. Wij bieden verschillende oplossingen, waarbij wij jouw volledige IT beheer voor onze rekening kunnen nemen, een deel hiervan, of alleen enkele cybersecurity maatregelen kunnen instellen zodat jij veilig kan werken. Wel zo fijn! Neem vooral eens vrijblijvend contact met ons op om te zien wat we voor jou kunnen doen.

LEES OOK:

Welke oplossingen biedt Fastbyte?

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.