Digitale werkplekken

Steeds meet bedrijven kiezen voor een flexibele werkplekervaring. Deze kan natuurlijk niet los gezien worden van een digitale werkplek die ‘overal werken’ faciliteert. Die niet alleen slimmer werken mogelijk maakt, maar vooral ook – gezien de flexibiliteit in locatie – veilig werken faciliteert. Zorg ervoor dat je voor elke medewerker de juiste digitale werkplek en trainingen faciliteert. Met in achterhoofd de generaties en de behoeften. Zoals een combinatie van face-to-face, digitale contacten, samenwerkingsapps en flexibiliteit.

Wat verstaan we onder digitale werkplekken?

De volgende mogelijkheden zijn onderdeel van de flexibele digitale werkplekken die wij bieden en intern zelf al hebben ingevoerd.

Kantoor

Veilig werken vanuit het kantoor.

Ander kantoor

veilig kunnen werken vanuit een ander kantoor en bij de klanten of partners

Thuis

veilig kunnen werken vanuit huis

Reizen

veilig kunnen werken tijdens het reizen (auto, openbaar vervoer, vliegtuig, fiets, anders)

Reislocaties

veilig kunnen werken vanuit diverse reislocaties (vliegveld, trein station, hotel, conferentie center, et cetera)

Hotspots

veilig kunnen werken vanuit hotspots (hotels & koffie bars)

Bring your ‘own’ device

Digitale werkplekken, apps en hardware ingericht op behoefte van elke werknemer. Elke werknemer heeft een laptop waardoor zij bepalen waar hun werkplek is.

Risico’s van Digitale werkplek

Een digitale werkplek brengt helaas ook risico’s met zich mee. Hier bespreken we welke risico’s dit zijn. Laten we eerst kijken naar wat de meest voorkomende risico’s zijn voor jouw werknemers.

Phishing

Werknemers zijn door flexibele digitale werkplek (thuiswerken/hybride werken) gevoeliger dan ooit voor phishing aanvallen.

Ransomware

Ransomware wordt steeds geavanceerder en verspreidt zich sneller en gemakkelijker door hybride werken waar digitale werkplekken voor nodig is.

Diefstal van logingegevens

90 procent van de aanvallen gebeurt door gestolen login gegevens. Denk aan wachtwoorden met e-mailadressen of gebruikersnamen.

Happy clickers

Jouw werknemers vormen zelf het grootste risico voor jouw cybersecurity. Dit klinkt raar, maar zij bepalen uiteindelijk hoe goed zij omgaan met de bedrijfslogingegevens en op welke (geïnfecteerde) linkjes zij klikken. Jouw werknemers bepalen of de beveiligingsdeur naar jouw bedrijfssystemen open of dicht staat.

Onveilige netwerken

Doordat een digitale werkplek eigenlijk overal werken mogelijk maakt. Is het belangrijker dan ooit om overal veilig inloggen mogelijk te maken ongeacht het netwerk. Gebeurt dit niet dan loop je risico’s op datadiefstal.

Digitale werkplekken worden steeds belangrijker. Bij Fastbyte maken wij al jaren gebruik van digitale werkplekken. Wij houden rekening met generaties op de werkvloer en hun behoeften. Daarnaast zorgen wij dat alle digitale werkplekken en netwerken goed beveiligd zijn.

Wil jij ook gewoon goed geregelde digitale werkplekken voor jouw werknemers? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

digitale werkplekken