Fastbyte mocht weer deelnemen aan het Watchguard Apogee event

Afgelopen week mochten wij als Fastbyte weer deelnemen aan het Watchguard Apogee event, het jaarlijkse partner congres waarin ontwikkelingen en trends binnen de IT wereld worden besproken. In dit artikel een kort verslag van dit event.

De meest zorgwekkende trend binnen de digitale wereld: de toename van geavanceerde cyberaanvallen en het aantal bijbehorende incidenten. De titel is dan ook dubbel, wanneer ervaar jij een breakthrough?

Waarom je rechten moeten kloppen.

We zien een groeiend aantal gerichte cyberaanvallen waarbij criminelen gebruikmaken van legitieme tools voor slechte doeleinden. Hackers benutten vaak bestaande Windows-tools en diverse softwarebibliotheken om ongezien binnen te dringen in systemen. Dit gebeurt niet van de ene op de andere dag; veel van deze aanvallen hebben een lange aanloop en kunnen soms tot wel drie jaar duren. Tijdens deze periode bouwen hackers zorgvuldig backdoors in, bijvoorbeeld via software-updates of populaire packages.

Groei van Windows-tools voor hacks

Een verontrustende trend is de toename van hacks via Windows-tools. Deze tools, die oorspronkelijk zijn ontworpen om systeembeheerders te ondersteunen, worden nu misbruikt door hackers om toegang te krijgen tot gevoelige informatie en systemen te ondermijnen. Dit onderstreept het belang van strikte rechten en toegangsbeheer.

Hybride netwerken en security tools

In moderne hybride netwerken zien we vaak een wirwar aan security tools, gemiddeld zo’n 45 per organisatie. Hoewel elke tool een deeloplossing biedt, ontbreekt vaak het overzicht en centraal beheer ervan. Dit maakt het moeilijk om een samenhangende en effectieve beveiligingsstrategie te implementeren.

De rol van AI in cybersecurity

Artificial Intelligence kan zowel een zegen als een vloek zijn in de wereld van cybersecurity. Enerzijds biedt AI geavanceerde mogelijkheden om bedreigingen te detecteren en te neutraliseren. Anderzijds kunnen dezelfde technieken ook door hackers worden gebruikt om hun aanvallen te verfijnen en te automatiseren. Het is dus van cruciaal belang dat we AI op een verantwoorde en strategische manier inzetten.

Partnerships als sleutel tot succes

Bij Fastbyte geloven we sterk in de kracht van partnerships om tot effectieve oplossingen te komen. Wij zijn trots op onze samenwerking met WatchGuard, die ons in staat stelt geïntegreerde beveiligingstools te bieden voor on-premises, cloud en endpoints. Dankzij dit partnership kunnen we onze klanten een alomvattend en gecoördineerde beveiligingsstrategie bieden.

Aanbevolen leesmateriaal

Voor meer diepgaande inzichten en actuele data raden we het nieuwste internetrapport van WatchGuard aan. Dit rapport biedt waardevolle informatie over de laatste trends en bedreigingen in de cyberwereld.

Samen kunnen we zorgen voor een veiliger digitaal landschap.

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.