IT as a service (ITaaS)

IT as a service (ITaaS)

De digitalisering van vandaag evolueert zeer snel en stelt nieuwe eisen om te kunnen voldoen aan de huidige markt. Springer Professional heeft vastgesteld dat maar liefst  50 procent van de besluitvormers in het MKB zich nog steeds overvallen voelt door de eisen van de digitalisering.

De technologie die je drie jaar geleden nog gebruikte is misschien nu wel overbodig, of zelfs niet meer up-to-date om te voldoen aan deze eisen. Want voor veel MKB is de realiteit dat IT-infrastructuur tijdrovend en vaak duur is om te in te richten en te onderhouden. Daarnaast speelt het tekort aan IT-specialisten ook een rol hierbij. Hierdoor worden de huidige IT-omgevingen onvoldoende onderhouden met alle gevolgen van dien. Denk aan trage systemen of systeemstoringen en dure IT-downtime kosten door bijvoorbeeld de snel evoluerende cybercriminaliteit. Hier is waar IT as a Service (ITaaS) oftewel ICT beheer uitbesteden de perfecte oplossing is.

Wat is IT as a service ?

It as a service (ITaaS) is een model waarbij IT is afgestemd op de behoefte van jouw bedrijf. Tegen een maandelijks bedrag wordt jouw bedrijf ontzorgt op het gebied van hardware, software, helpdesk ondersteuning, netwerkoplossingen, cybersecurity en bedrijfscontinuïteit. De focus ligt bij ICT beheer uitbesteden om IT oplossingen te bieden die de eindgebruiker en klant optimaal ondersteunen, makkelijk te gebruiken is, en vooral voldoet aan de snel veranderende markt- en klanteisen.

ITaaS betekent dat je jouw ICT beheer kunt uitbesteden aan een derde partij die verantwoordelijk is voor het leveren en onderhouden van alle of enkele van de volgende zaken.

ICT beheer uitbesteden bestaat vaak uit:

 • Onderhouden/inrichten van jouw IT-infrastructuur.
 • Onderhouden van software.
 • Helpdesk en projectimplementatie.
 • Contacten met grotere IT leveranciers.
 • Cybersecurity
 • Bedrijfscontinuïteit , onder andere het veilig opslaan van jouw data en back-up.
 • Het snel op en afschalen van digitale werkplekken.
 • Jouw IT strategischer afstemmen op jouw bedrijfsdoelen.

 

Wat zijn de voordelen van ITaaS?

 • Het snel op en afschalen van digitale werkplekken.
 • Optimaal gebruik maken van jouw IT-infrastructuur.
 • IT oplossingen gericht op jouw bedrijfsdoelstellingen en eindgebruikers.
 • Weten waar je voor betaalt en kosten besparend. Je bent als MKB vaak duurder uit om een IT-er in dienst te nemen dan een maandelijks vast bedrag te betalen voor het volledig ontzorgen op het gebied van IT door middel van IT as a Service. Denk bijvoorbeeld aan ziekteverzuim of opleidingen en cursussen die je nodig hebt om jouw IT-er te voldoen van kennis om in te kunnen spelen op de snel veranderende markt. De schaarste op de flexibele arbeidsmarkt wordt dit jaar duidelijk zichtbaar. Vooral in de ICT gaan de uurtarieven fors omhoog. De grootste tariefstijgingen worden verwacht bij managers ICT: liefst 14,3 procent. Het inhuren van systeembeheerders, databank- en netwerkspecialisten gaat gemiddeld 12,8 procent meer kosten. Des te meer reden om te kiezen voor ICT beheer uitbesteden, want dan krijg je een externe IT afdeling tegen een vast maandelijks bedrag.
 • Acht op de tien organisaties besteden per IT-professional minimaal zestien uur per maand aan onderhoudstaken. En voor ruim dertig procent loopt dit op tot tachtig uur per maand.
 • IT-beslissers en uitvoerend IT-personeel zijn het eens: minder tijd aan onderhoud door het uit te besteden, is meer tijd besteed aan innovatie.

Wat zijn de kosten voor ITaaS?

Het verschilt per bedrijf waar je voor betaalt. Vaak staat dit vast in een contract. Zoek goed uit waar je voor gaat betalen voordat je iets ondertekend.

Fastbyte is een Managed-IT provider die naar je luistert en met je meedenkt. Wij zijn jouw Externe IT-afdeling met veel kennis en kunde. Wij bieden uitgebreide IT oplossingen die afgestemd zijn op de behoeften van jouw eindgebruikers en bedrijfsdoelstellingen.

Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij jou kunnen ondersteunen in jouw bedrijfsdoelen door middel van het ontzorgen op het gebied van IT.

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

IT as a service (ITaaS)