IT uitbesteden voor MKB – Zelf doen? of toch uitbesteden?

IT- uitbesteden voor MKB of toch zelf doen?  Het is geen makkelijke keuze, maar over deze dingen moet je goed nadenken.

Technologie en IT

Technologie is tegenwoordig niet meer weg te denken in het bedrijfsleven. Of überhaupt in de samenleving zelf. De komst van Corona heeft de noodzaak van technologie in een snel tempo veranderd. Het blijkt dat de afgelopen 2 jaar de technologie noodgedwongen met 7 jaar moest versnellen. De pandemie heeft ons geleerd dat overal veilig werken mogelijk moet zijn, ongeacht de situatie.

Groei cybercrime eist dat jouw IT op orde moet zijn

Maar daarnaast heeft het ons ook geleerd dat je goed beveiligd moet zijn. Want niet alleen de technologie is in een snel tempo veranderd. Maar ook de aanpak van cybercriminelen. Zij hebben massaal misbruik gemaakt van het feit dat veel bedrijven technisch niet waren voorbereid op de pandemie. Beveiliging van de meeste bedrijven (vooral MKB) was en is nog steeds niet op orde, waardoor er veel kwetsbare situaties ontstaan. Zoals systemen van bedrijven die platliggen, waardoor werken onmogelijk is. Wat voor grote financiële en emotionele schade kan zorgen.

Hoe komt dit?

Bedrijven zien de ernst van de situatie niet in. Het MKB denkt ‘Waarom zouden wij slachtoffer worden van cybercrime? Wij zijn niet belangrijk genoeg’. Maar het gaat er tegenwoordig niet meer om of je als bedrijf belangrijk bent of niet, maar wat er bij jou te halen valt.

Je moet het zo zien, als er bij jou 10 duizend euro te halen valt en ook bij 10 andere MKB bedrijven. Dan is dat toch weer 100 duizend euro voor de cybercrimineel. Helemaal als het ook nog eens heel makkelijk is om in jouw netwerk, systemen en data te komen. Dat komt dus omdat het MKB denkt dat zij niet belangrijk genoeg zijn en daardoor hun IT niet optimaal en veilig inrichten.

Hierdoor richten cybercriminelen zich steeds vaker op het MKB. Wij zien steeds meer dat het MKB hun IT uitbesteden aan een deskundige partij.

IT-uitbesteden voor MKB

Nu we weten dat MKB steeds vaker doelwit is van cybercrime. Is het extra belangrijk om bij jezelf na te gaan hoe goed jij jouw IT op orde wilt hebben. Ga je voor een eigen IT afdeling? Of neem je één IT-er in dienst? Of wil je het toch uitbesteden?

IT uitbesteden voor het MKB heeft veel voordelen:

  • Je krijgt je eigen externe IT-afdeling als team, die allemaal hun eigen krachten hebben. Handig voor second opinion en het snel oplossen van problemen.
  • Je betaalt per gebruiker per maand een vast bedrag. Zodat je overzicht hebt van je uitgaven. Je betaalt niet voor meer dan je nodig hebt.
  • Je bespaart werknemerskosten en salaris. Een IT-er vinden die kennis heeft van alle gebieden in de IT is moeilijk te vinden en ook duur door tekort op de markt.
  • Je kunt makkelijk op en afschalen.
  • Samen met jouw IT-partner kun je controle houden op je IT-systemen door middel van monitoring. Bij ons ontvang je zelfs maandelijks rapportage van je IT-systemen. Hierdoor heb je minder stress en vooral meer tijd voor andere zaken waar je op kunt focussen.
  • Jouw externe IT-afdeling zorgt dat jouw IT altijd blijft werken. Je bent niet meer afhankelijk van medewerkers die ziek zijn of op vakantie.
  • Helpdesk die altijd beschikbaar is, ook buiten kantoortijden. Afhankelijk van jouw contract.
  • Je hebt indirect partners die de beste zijn in de IT-wereld. Kijk goed met welke partners jouw IT partij samenwerkt. Bij Fastbyte hebben wij een unieke samenhang van partners, die gespecialiseerd zijn voor het MKB. En daarom hebben zij allemaal hun eigen krachten en zijn zij de beste keuze voor het MKB. Waardoor jij altijd van een goed advies wordt voorzien en vooral van de beste oplossingen gebruik maakt.
  • Uiteindelijk ben je goedkoper uit door het uitbesteden van IT dan een groep IT’ers in dienst te nemen. Een IT-er kost al gauw alleen al aan salaris rond de 40 duizend euro op jaarbasis. Wil jij weten hoeveel IT-uitbesteden  jou gaat kosten? Met deze handige tool weet je precies wat je kwijt bent aan IT-uitbesteden

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

IT uitbesteden voor MKB