Microsoft 365 maakt geen back-ups: hoe voorkom je gegevensverlies?

In de wereld van de informatietechnologie is Microsoft 365 een bekende naam. Het is een handige verzameling van tools en programma’s die we dagelijks gebruiken, zoals SharePoint, One Drive, Outlook en Teams. Maar wist je dat Microsoft 365 geen automatische back-ups maakt van jouw belangrijke gegevens? Waarom kan dat een probleem zijn en hoe kun je dit oplossen met Datto SaaS Protection / Defense.

Het risico van geen back-up

Stel je voor dat al je belangrijke documenten, e-mails en gegevens zich in Microsoft 365 bevinden. Als er iets misgaat, zoals een per ongeluk verwijderd bestand, een cyberaanval of een technisch probleem, kunnen al die gegevens in één klap verloren gaan. Dat is een groot risico. Nu heeft Microsoft per product een standaard back-up proces dat bestanden terug haalt van een paar dagen. Microsoft heeft een standaard retentieperiode van 14 dagen voor de e-mail. Voor Teams 30 dagen en SharePoint en OneDrive is dat 93 dagen. Dit betekent dat je na deze periode niet meer bij je bestanden kan, die hiervoor zijn gestuurd en/of opgeslagen. Microsoft 365 raadt daarom ook aan om een back-up oplossing te hebben via een derde partij.

Een meerlaagse Microsoft 365 beveiliging

Gelukkig is er een oplossing: Datto SaaS Protection / Defense. Dit is een service waarmee jouw Microsoft 365 omgeving volledig en eenvoudig verdedigd en gebackupt wordt. Fastbyte houdt de volgende producten in haar systeem, namelijk SharePoint, Teams, Outlook en Onedrive. Hier worden back-ups van gemaakt, die indien nodig je bestanden of e-mails kunnen terugzetten. Het biedt ook een verdediging tegen malware, aantasting van zakelijke e-mails en phishing-aanvallen.

Identificatie van onbekende dreigingen

De data-onafhankelijke technologie van Datto SaaS Protection / Defense detecteert onbekende bedreigingen die door andere oplossingen over het hoofd worden gezien, door analyse van de samenstelling van een veilige e-mail, chat of document, in plaats van te scannen op bekende veiligheidsbedreigingen.

Minimale tijd tot detectie

Datto SaaS Protection / Defense is niet afhankelijk van software van derden en is vanaf de basis opgebouwd om zero-day-bedreigingen te voorkomen zodra ze worden aangetroffen, wat de tijd die nodig is om een ​​inbreuk te detecteren, minimaliseert.

Bescherming van data tegen cyberaanvallen

Inefficiënte, eigen herstelfuncties voor SaaS-applicaties leiden ertoe dat uw klant kwetsbaar is voor gegevensverlies. SaaS Protection / Defense zorgt voor een betere bescherming tegen kwaadaardige cyberdreigingen.

Microsoft 365 Defensie

SaaS Protection / Defense biedt robuuste bescherming tegen bedreigingen voor Microsoft 365-applicaties, waaronder Exchange, OneDrive, SharePoint en Teams. Hierdoor kunnen we malware, phishing-pogingen en BEC-aanvallen voorkomen voordat ze jou bereiken.

Email Threat Report

Vanuit SaaS Defense ontvang je een rapport wanneer er spam mailtjes binnen komen. Vertrouw je een mailtje niet, kan je deze rapporteren. We zullen deze mail bekijken of de mail geen spam is en zo nodig door laten gaan of blokkeren.

Fastbyte helpt

Van ransomware tot servervirtualisatie tot volledig data herstel en alles daartussenin. Fastbyte has your back! Geverifieerde back-ups, directe virtualisatie, herstel van Data via lokaal en cloud. Voorbereid op elke noodsituatie. En dit allemaal vanuit één simpel systeem.

Vraag nu vrijblijvend informatie aan over bedrijfscontinuïteit. Kijk samen met onze specialisten of dit geschikt is voor jouw bedrijf. Wij luisteren aandachtig naar je behoefte en geven eerlijk advies

LEES OOK:

Bekijk onze oplossingen die Fastbyte jou kan bieden

Hybride werken: overal veilig en zonder zorgen inloggen

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Microsoft 365 maakt geen back-ups: hoe voorkom je gegevensverlies?