Hoe goed is jouw onderneming beveiligd tegen online aanvallen?

Oktober is Cybersecuritymaand! Natuurlijk is het belangrijk dat je beveiliging op orde is, maar je bewust zijn van wat de gevaren zijn, is minstens zo belangrijk om security incidenten te voorkomen. Deze hele maand vragen diverse organisaties, wereldwijd, aandacht voor cybersecurity(awareness). Ook Fastbyte doet hier aan mee.

Bewustwording van cybersecurity is belangrijk in het voorkomen van incidenten

Het aantal security-incidenten in het MKB, in diverse sectoren, nemen helaas almaar toe. Veel problemen zijn gerelateerd aan handelingen van medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan klikken op een phishing e-mail, een laptop met gevoelige data verliezen, in een persoonlijke mail per ongeluk alle ontvangers in de cc zetten in plaats van bcc. Hoe bewust medewerkers ict-middelen gebruiken is dus belangrijk: de risico’s zijn groot. Er rust daardoor een grote verantwoordelijkheid op gebruikers om goed om te gaan met de ict-voorzieningen. Fastbyte biedt diverse oplossingen op het gebied van cybersecurity(awareness). In de maand oktober zullen wij extra aandacht besteden aan dit onderwerp.

Wat kun je verwachten?

Volg Fastbyte op Social Media (Facebook, Instagram en LinkedIn. Deze hele maand delen wij met #CyberSecMonth) tips, blogs en andere informatie op het gebied van cybersecurity. Het doel is om MKB ondernemingen handvatten te bieden en kennis & tips te delen die ondernemers kunnen gebruiken bij het nadenken over cybersecurity(awareness). Dat doen wij aan de hand van 4 thema’s.

Cybersecurity thema’s

Tijdens de cybersecuritymaand staat iedere week een ander thema centraal:

 • Week 1 (3-9 oktober): Wees je bewust van cybercriminaliteit
 • Week 2 (10-16 oktober): Bescherm je (thuis)netwerk
 • Week 3 (17-23 oktober): Bescherm je apparaten
 • Week 4 (24-30 oktober): Bescherm je identiteit

Alle informatie op een rij

In dit blog vind je alle oplossingen die Fastbyte biedt op het gebied van Cybersecurity  inzichtelijk weergegeven:

Netwerkbeveiliging

Zorgeloos veilig werken, op kantoor en thuis. Medewerkers zijn steeds meer verbonden met apparatuur, maar niet alle netwerken zijn even goed beveiligd. Om vanuit je thuiswerkplek of “in het veld” veilig een verbinding te maken met kantoor biedt Fastbyte verschillende oplossingen. De voordelen hiervan zijn:

 • Altijd overal zorgeloos inloggen
 • Zero-trust benadering
 • Voorkom dat hackers kunnen inloggen met gestolen wachtwoorden
 • Eenvoudig te implementeren en te beheren oplossingen voor werkplekbeveiliging

Emailbeveiliging

Aangezien Nederlanders gemiddeld tussen de 25-50 mails versturen per dag, is emailbeveiliging erg belangrijk. Natuurlijk met een volledige integratie naar de Cloud. Wij bieden maatwerk oplossingen om bijvoorbeeld gevoelige gegevens, zoals creditcard- en klantgegevens te waarborgen.

Back-up oplossingen

Hoe snel kan jouw bedrijf weer aan de bak na een incident? Want vaak genoeg worden er wel back-ups gemaakt, maar worden die niet gecontroleerd of duurt een herstelactie veel langer dan verwacht. Dat brengt aanzienlijke financiële- en reputatie schade met zich mee. Fastbyte zorgt ervoor dat jouw gegevens gewoon veilig zijn en normale bedrijfsactiviteiten binnen no time hersteld kunnen worden. Zo kun je na een ramp snel weer aan de slag!

Security Awareness training

Werknemers bepalen of de beveiligingsdeur naar de bedrijfssystemen open of dicht staat. Het is dus van groot belang om de medewerkers goed en consequent te trainen. Zo worden de gegevens van het personeel, de organisatie en de klanten goed beschermd. Daarom bieden wij Security Awareness trainingen aan om de phishingsgevoeligheid te verlagen.

IT-uitbesteden voor MKB

De oktober Security Awareness maand is een goed moment om na te denken over de inrichting van je IT omgeving. Hoe goed jij jouw IT op orde hebben? Kies je voor een eigen IT afdeling? Of neem je één IT-er in dienst? Of wil je IT beheer uitbesteden?

IT uitbesteden voor het MKB heeft veel voordelen:

 • Je krijgt je eigen externe IT-afdeling als team, die allemaal hun eigen krachten hebben. Handig voor second opinion en het snel oplossen van problemen.
 • Je betaalt per gebruiker per maand een vast bedrag. Zodat je overzicht hebt van je uitgaven. Je betaalt niet voor meer dan je nodig hebt.
 • Je bespaart werknemerskosten en salaris. Een IT-er vinden die kennis heeft van alle gebieden in de IT is moeilijk te vinden en ook duur door tekort op de markt.
 • Je kunt makkelijk op en afschalen.
 • Samen met jouw IT-partner kun je controle houden op je IT-systemen door middel van monitoring. Bij ons ontvang je zelfs maandelijks rapportage van je IT-systemen. Hierdoor heb je minder stress en vooral meer tijd voor andere zaken waar je op kunt focussen.
 • Jouw externe IT-afdeling zorgt dat jouw IT altijd blijft werken. Je bent niet meer afhankelijk van medewerkers die ziek zijn of op vakantie.
 • Helpdesk die altijd beschikbaar is, ook buiten kantoortijden. Afhankelijk van jouw contract.
 • Je hebt indirect partners die de beste zijn in de IT-wereld. Kijk goed met welke partners jouw IT partij samenwerkt. Bij Fastbyte hebben wij een unieke samenhang van partners, die gespecialiseerd zijn voor het MKB. En daarom hebben zij allemaal hun eigen krachten en zijn zij de beste keuze voor het MKB. Waardoor jij altijd van een goed advies wordt voorzien en vooral van de beste oplossingen gebruik maakt.
 • Uiteindelijk ben je goedkoper uit door het uitbesteden van IT dan een groep IT’ers in dienst te nemen. Een IT-er kost al gauw alleen al aan salaris rond de 40 duizend euro op jaarbasis. Wil jij weten hoeveel IT-uitbesteden  jou gaat kosten? Met deze handige tool weet je precies wat je kwijt bent aan IT-uitbesteden

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.