Is jouw organisatie voorbereid op de wintertijd?

29 oktober is de start van de wintertijd. Is jouw organisatie goed voorbereid op de  wintertijd? Heb je de laatste versies al geïnstalleerd van alle (security) software? Kun je er vanuit gaan dat alle systemen automatisch overgaan? Is jouw personeel geïnformeerd?

Moet de klok nu voor- of achteruit tijdens de wintertijd?

Zorg dat je bent voorbereid op de wintertijd

Twee keer per jaar is het weer zover. De winter- of zomertijd wordt ingesteld. Soms weten mensen niet meer precies hoe het zit. Ze komen te laat op een afspraak, of juist te vroeg en raken in de war Is het nu 9.00 of 8.00 uur? Wanneer het moment nadert dat we de klok weer moeten verzetten, vragen sommigen van ons zich af waarom we dat nu eigenlijk doen. En moet de klok vooruit of moet de klok terug? Er bestaan verschillende ezelsbruggetjes om dit te onthouden. Eén daarvan is: in het voorjaar zet je de klok vooruit en in het najaar zet je de klok achteruit.

Wat is de impact van het verzetten van de tijd voor ondernemers?

29 oktober is de start van de wintertijd. Dat kan mogelijk ook voor jouw onderneming gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan servers die nog op de zomertijd staan, waardoor acties een uur te laat worden uitgevoerd. Ook bedrijven die bijvoorbeeld met pintransacties werken, kunnen last ondervinden van het overgaan van zomer- op wintertijd. In sommige gevallen, wanneer een server automatisch overgaat op zomertijd, dan is er bijvoorbeeld geen rekening mee gehouden dat er ook nog een aanlooptijd is, en dat het niet van het ene op het andere moment geregeld is. Ook de airco of de verlichting kan ontregeld raken als dat op een tijdsschakelaar is gezet. Geen fijn idee met de huidige energie prijzen.

Wintertijd een aandachtspunt voor 24/7 bedrijven

Het ingaan van de wintertijd is iets wat mogelijk aandacht vraagt voor bedrijven die softwaresystemen gebruiken die 24×7 datum/tijd afhankelijke transacties doen. Het kan het zijn dat je even moet controleren of alle systemen op de nieuwe tijd staan en er geen data is verloren. Ook met time management kan het een belangrijk aandachtspunt zijn.

Is zomer- of wintertijd nog wel verstandig in een 24-uurs economie?

Is in de huidige 7/24 economie er nog steeds een toegevoegde waarde om gebruik te maken van een zomer- en wintertijd. Wegen de nadelen niet hoger op tegen de voordelen? Zelfs de Tweede Kamer buigt zich regelmatig over dit probleem. Hoewel je tegenwoordig veel zaken automatisch kan regelen met het gebruik van tijdservers, kunnen er toch nog wel problemen optreden, met het uur terug, wat de overgang naar wintertijd veroorzaakt.
Klakkeloos een uur terug betekent dat alle opdrachten die automatisch worden uitgevoerd, nogmaals uitgevoerd moeten worden. Dat kan mogelijk problemen opleveren. Ook is het handig om je personeel nog even extra te informeren dat de wintertijd er aan komt, zodat ze op tijd op hun werk komen.

Waarmee kan Fastbyte bedrijven helpen die 24/7 moeten kunnen leveren?

Voor WFS is een luchtvrachtafhandelingsbedrijf heeft Fastbyte een implementatie van een nieuwe, virtuele server-infra die op afstand gemonitord en onderhouden wordt ingeregeld. Hierdoor zijn de IT-systemen nu continue beschikbaar. Hier lees je er meer over.

Een goed moment om na te denken over het uitbesteden van je ICT zaken

De verandering van zomer- naar wintertijd, of andersom, kan een organisatie dus best wel beïnvloeden en uiteindelijk best voor veel overlast zorgen. Zeker als het gaat om handelingen die je niet dagelijks hoeft uit te voeren. Wil je hier wel zoveel tijd aan kwijt zijn? Een goed moment om na te denken over het uitbesteden van je ICT afdeling. Voor een klein bedrag per maand, ben je al verzekerd dat jij je alleen hoeft te concentreren waar je goed in bent en alle randzaken je niet meer afleiden.

Welke oplossing past bij jouw bedrijf?

Wil jij weten hoe jij jouw bedrijf of IT Manager kan ontzorgen? Of wil je liever al je ICT zaken uit handen geven? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op!

Welke oplossing past bij jouw bedrijf?

Wil jij weten hoe jij jouw bedrijfsnetwerken en de netwerken van jouw thuiswerkers/hybride werkers beter kunt beveiligen? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op!

IT-uitbesteden voor MKB

Vind jij het ook belangrijk dat al je systemen dagelijks vlekkeloos draaien? Dan is dit misschien ook een goed moment om na te denken over de inrichting van je IT omgeving. Hoe goed jij jouw IT op orde hebben? Kies je voor een eigen IT afdeling? Of neem je één IT-er in dienst? Of wil je IT beheer uitbesteden?

IT uitbesteden voor het MKB heeft veel voordelen:

  • Je krijgt je eigen externe IT-afdeling als team, die allemaal hun eigen krachten hebben. Handig voor second opinion en het snel oplossen van problemen.
  • Je betaalt per gebruiker per maand een vast bedrag. Zodat je overzicht hebt van je uitgaven. Je betaalt niet voor meer dan je nodig hebt.
  • Je bespaart werknemerskosten en salaris. Een IT-er vinden die kennis heeft van alle gebieden in de IT is moeilijk te vinden en ook duur door tekort op de markt.
  • Je kunt makkelijk op en afschalen.
  • Samen met jouw IT-partner kun je controle houden op je IT-systemen door middel van monitoring. Bij ons ontvang je zelfs maandelijks rapportage van je IT-systemen. Hierdoor heb je minder stress en vooral meer tijd voor andere zaken waar je op kunt focussen.
  • Jouw externe IT-afdeling zorgt dat jouw IT altijd blijft werken. Je bent niet meer afhankelijk van medewerkers die ziek zijn of op vakantie.
  • Helpdesk die altijd beschikbaar is, ook buiten kantoortijden. Afhankelijk van jouw contract.
  • Je hebt indirect partners die de beste zijn in de IT-wereld. Kijk goed met welke partners jouw IT partij samenwerkt. Bij Fastbyte hebben wij een unieke samenhang van partners, die gespecialiseerd zijn voor het MKB. En daarom hebben zij allemaal hun eigen krachten en zijn zij de beste keuze voor het MKB. Waardoor jij altijd van een goed advies wordt voorzien en vooral van de beste oplossingen gebruik maakt.
  • Uiteindelijk ben je goedkoper uit door het uitbesteden van IT dan een groep IT’ers in dienst te nemen. Een IT-er kost al gauw alleen al aan salaris rond de 40 duizend euro op jaarbasis. Wil jij weten hoeveel IT-uitbesteden  jou gaat kosten? Met deze handige tool weet je precies wat je kwijt bent aan IT-uitbesteden

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.