Neem contact met ons op om te zien hoe jouw MKB onderneming probleemloos de migratie naar Windows 11 kan uitvoeren

De Windows 11 Scan Service – de snelste manier voor MKB ondernemers om je hardware- en applicatiecompatibiliteit voor het Windows 11 te beoordelen.  Op basis van onze scan, kun je snel actie ondernemen voor een probleemloze migratie naar Windows 11.

Wat is de Windows 11 scan?

Fastbyte biedt binnen onze oplossingen een Windows 11 Scan Service aan. Deze scan is voor zowel beheerklanten als klanten zonder beheercontract. De scan kan dus ook standalone worden gebruikt. Met de scan wordt je organisatie continu op de achtergrond gemonitord op het gebied van hardware en applicaties. Doordat de scan continu op de achtergrond draait, krijgt Fastbyte inzicht in je applicatielandschap. We kunnen zien wat er lokaal draait en wat in de Cloud is opgenomen. Hierdoor is het mogelijk om snel te inventariseren of je hardware geschikt is om over te gaan op Windows 11 en of alle applicaties nog steeds zullen werken wanneer je de migratie naar Window 11 inzet.

Heb ik echt een scan nodig om over te gaan op Windows 11?

Waarom zou ik niet kiezen voor de Microsoft FastTrack om te kijken of ik klaar ben voor de migratie naar Windows 11? Kan ik Windows 11 niet gewoon installeren? Waarom zou ik als ondernemer voor Fastbyte kiezen om een scan uit te laten voeren? Hieronder volgt een kijkje in de Fastbyte keuken. Met deze Windows scan helpen wij MKB ondernemers veilig over te gaan. Stel je voor: “Je gaat over op Windows 11 en ineens werkt de helft van je applicaties niet meer! Of je hardware crasht omdat je systeem het niet aan kan.” Hoe lang kan jouw bedrijf stil liggen?

Hoe je huidige upgradeproces er ook uitziet, Windows 11 is iets waar iedereen de komende jaren mee te maken krijgt. Windows 10 wordt namelijk in 2025 volledig uitgefaseerd. In het verleden, bij voorgaande Windows upgrades was het mogelijk om een Hardware Refresh of een Wipe & Load uit te voeren. Met andere woorden, je begint met een nieuwe, schone omgeving voor het nieuwe besturingssysteem. Dat heeft natuurlijk veel voordelen om helemaal “vers” te beginnen, maar dan kost het wel veel tijd om handmatig alle bestanden terug te zetten die je nog steeds wilt gebruiken en om alle applicaties opnieuw te installeren. Bovendien ben je dan nog steeds niet verzekerd dat alles blijft werken, zoals voor de migratie.

Waarom onze ongeëvenaarde ervaring en expertise als IT-migratiespecialisten inzetten?

Ons Fastbyte team heeft jarenlange ervaring in het IT beheer bij MKB ondernemingen. Ook op het gebied van Windows migraties hebben wij ongeëvenaarde expertise in huis. Als je wilt overgaan naar Windows 11, duurt het vaak maanden om gegevens te verzamelen. Bijvoorbeeld welke hardware gebruiken mijn medewerkers? Welke applicaties draaien er binnen mijn domein? Hoe makkelijk zijn die applicaties te gebruiken in een nieuwe Windows 11 omgeving? Dit hele proces van inventariseren en checken of alles in één keer over kan gaan, kost veel tijd en is een ingrijpend proces. Voordat je Windows 11 wilt gaan uitrollen, moet je verzekerd zijn dat je niet tegen dingen aan gaat lopen of dat je bestanden niet meer te openen zijn, of je applicaties niet meer werken.

Onze Fastbyte It beheerders zijn specialist op het gebied van het inventariseren en uitrollen van dergelijke complexe projecten. Wij helpen ondernemers om zo snel mogelijk door deze eerste planningsfase heen te komen. Onze uitdaging is ervoor te zorgen dat we MKB ondernemers zo snel mogelijk inzicht bieden en een gedegen advies geven. Wij kunnen alleen een inventarisatie doen, of de Windows 11 migratie van A tot Z begeleiden.

Na de uitrol van de Windows 11 migratie

Laat je door Fastbyte de migratie naar Windows 11 uitvoeren, dan blijft de scan actief tot na de migratie. Op deze manier ben je verzekerd dat alle applicaties blijven werken, ook bij gebruik van Windows 11 en ook wanneer alle hardware is vervangen. Wel zo vertrouwd.

IT-uitbesteden voor MKB

De Windows 11 migratie is een goed moment om na te denken over de inrichting van je IT omgeving. Hoe goed jij jouw IT op orde hebben? Ga je na de migratie naar Windows 11 voor een eigen IT afdeling? Of neem je één IT-er in dienst? Of wil je IT beheer uitbesteden?

IT uitbesteden voor het MKB heeft veel voordelen:

  • Je krijgt je eigen externe IT-afdeling als team, die allemaal hun eigen krachten hebben. Handig voor second opinion en het snel oplossen van problemen.
  • Je betaalt per gebruiker per maand een vast bedrag. Zodat je overzicht hebt van je uitgaven. Je betaalt niet voor meer dan je nodig hebt.
  • Je bespaart werknemerskosten en salaris. Een IT-er vinden die kennis heeft van alle gebieden in de IT is moeilijk te vinden en ook duur door tekort op de markt.
  • Je kunt makkelijk op en afschalen.
  • Samen met jouw IT-partner kun je controle houden op je IT-systemen door middel van monitoring. Bij ons ontvang je zelfs maandelijks rapportage van je IT-systemen. Hierdoor heb je minder stress en vooral meer tijd voor andere zaken waar je op kunt focussen.
  • Jouw externe IT-afdeling zorgt dat jouw IT altijd blijft werken. Je bent niet meer afhankelijk van medewerkers die ziek zijn of op vakantie.
  • Helpdesk die altijd beschikbaar is, ook buiten kantoortijden. Afhankelijk van jouw contract.
  • Je hebt indirect partners die de beste zijn in de IT-wereld. Kijk goed met welke partners jouw IT partij samenwerkt. Bij Fastbyte hebben wij een unieke samenhang van partners, die gespecialiseerd zijn voor het MKB. En daarom hebben zij allemaal hun eigen krachten en zijn zij de beste keuze voor het MKB. Waardoor jij altijd van een goed advies wordt voorzien en vooral van de beste oplossingen gebruik maakt.
  • Uiteindelijk ben je goedkoper uit door het uitbesteden van IT dan een groep IT’ers in dienst te nemen. Een IT-er kost al gauw alleen al aan salaris rond de 40 duizend euro op jaarbasis. Wil jij weten hoeveel IT-uitbesteden  jou gaat kosten? Met deze handige tool weet je precies wat je kwijt bent aan IT-uitbesteden

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.