• Samen

    tegen cybercriminaliteit

valse email

Wat is Phishing?

Afgelopen jaar is phishing en online fraude constant in het nieuws geweest. De politie, Belastingdienst en Fraudehelpdesk blijven waarschuwen over Phishing en Cybercriminaliteit. Het is helaas de harde waarheid, dat cybercriminaliteit in hoge getallen toeneemt. Hierdoor zal uiteindelijk bijna iedereen wel een poging tot aanval meemaken. Het maakt de criminelen namelijk niet meer uit wie de slachtoffer is. Onze helpdesk heeft enorm veel vragen gekregen over Phishing mail. Met de vraag of een mail echt of nep is. Ook komt het regelmatig voor, dat een medewerker op een valse email klikt. 

Phishing is een vorm van cybercriminaliteit. Slachtoffers geven (zonder het in de gaten te hebben) criminelen toegang tot persoonlijke informatie. Bij phishing ontvang je valse e-mails die jou naar een foute website proberen te lokken, of een geïnfecteerde bestand bevatten. De e-mails lijken afkomstig van officiële instanties of organisaties. Vaak is er op het eerste gezicht niks verdachts te zien aan de e-mail. In de e-mails wordt aan mensen gevraagd om een bijlage te openen, geld over te maken of op een link te klikken.

Mensen die dit lezen, denken vaak dat dit alleen anderen overkomt en ze zelf weinig tot geen risico lopen. Niets is minder waar. Alle cybercrime is er juist op gericht om willekeurig te zijn. Iedereen kan dus slachtoffer worden. Van grote organisaties tot aan de slager op de hoek. Het kan zowel zakelijk als privé gebeuren. In beide gevallen raak je belangrijke en waardevolle data kwijt. Waardoor je met hele hoge kosten zit en schade aan je imago.

Schade aan jouw bedrijf

Het openen van een bijlage in een phishing mail kan jouw bedrijf ernstige schade aanrichten.

  • Met slechts één klik wordt er schadelijke software op de computer geïnstalleerd, om vervolgens jouw computer te verstoren en gevoelige informatie te verzamelen.
  • Cybercriminelen zetten phishing ook in om ransomware-aanvallen uit te voeren. Deze software maakt jouw bestanden onbruikbaar. Het heeft direct invloed op jouw organisatie en waarschijnlijk ook jouw klanten. Ga maar eens bij jezelf na hoeveel geld en tijd je verliest, wanneer je offline bent voor paar uurtjes. Waar zou jouw bedrijf zijn zonder data?
  • Minder berucht, maar één van de meest ellendige vorm van cybercrime is CEO-fraude. De cybercrimineel stuurt dan een mail in de naam van de directeur. In de mail wordt gevraagd om geld over te maken of om een bestand te downloaden.

Download de gratis – Tips voor veilige E-mail omgeving – whitepaper. Zo krijg jij inzicht en tips over de bestaande 13 e-mail bedreigingen.

Hoe goed herken jij valse e-mails?

Doe hier de gratis test, deze bestaat uit vijf voorbeelden van een email. Je krijgt direct waardevolle inzicht, tips en tricks over het herkennen van valse email.

Deel deze link ook met je collega’s en medewerkers. Hoe goed herkennen zij valse email?

Webinar – Moderne Cyberaanvallen Herkennen en Voorkomen

Wij zijn best geschrokken van de uitslag van onze “Spot the Phish” e-mail test. Helaas, heeft maar 45% van de deelnemers alle antwoorden goed. Dit betekent, dat de rest (55%) nu slachtoffer was geweest van een cyberaanval. Hieruit blijkt dat lang niet iedereen valse email herkent. Een klik op één verkeerde mail kan al veel schade aanrichten voor jouw onderneming. Voor het MKB is het soms zelfs het einde van het bedrijf.

Daarom is het de hoogste tijd voor een Webinar over moderne e-mailbedreigingen. Aanmelden voor dit Webinar is helaas niet meer mogelijk. Via de onderstaande link kun je de Webinar opname bekijken.

Veiligheid begint met bewustwording. Mis dit niet, en doe er je voordeel mee!

Wil jij in het vervolg geen leerzame webinars meer missen? schrijf je dan in voor onze nieuwbrief!

valse email

valse email

Phishing voorkomen

Dataveiligheid

Met (data) veiligheid helpen wij jou om al jouw data simpelweg niet in verkeerde handen te laten vallen. We kijken op 3 niveaus met je mee. We werken aan bewustwording van de gevaren bij jouw collega’s, helpen je met het grip krijgen en houden op alle data in en buiten het netwerk. En daarnaast creëren we een optimale technische veiligheid van de infrastructuur. Wij streven ernaar de wereld veiliger te maken. Iedere organisatie moet toegang hebben tot securityoplossingen van enterpriseklasse, die geschikt zijn voor de cloud. Oplossingen die makkelijk aan te schaffen, uit te rollen en te gebruiken zijn.

Email Protection

Voor het belang van jouw organisatie is het belangrijk, dat jouw medewerkers beschikken over de nieuwste email beveiliging. Deze beveiligingssystemen kunnen aan de hand van Articifial Intelligence de kwaadaardige e-mails herkennen en filteren. Niet alle verkeerde mail kan hierdoor eruit gefilterd worden, maar het verkleint de kans enorm! Daarom blijft het beste advies om ook jouw medewerkers te trainen op het herkennen van deze e-mails en berichten. Jouw medewerkers zijn vaak de zwakste schakel voor cybercriminelen. Vooral nu tijdens thuiswerken, want criminelen spelen bewust in op emoties en angsten van mensen. Voor slechts v.a. €5,- per gebruiker per maand verklein jij al de kans om slachtoffer te worden van cybercrime.

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze beveiliging- en training experts.

Bedreigingen die in je e-mail verschuilt

Microsoft: 91 procent cyberaanvallen begint met e-mail

De grootste reden dat de meeste organisaties onvoldoende email security hebben, is omdat deze organisaties zich niet bewust zijn van de risico’s die in hun omgeving aanwezig zijn.

Weet jij precies welke risico’s in welke mailbox landen? En wat hiervan de gevolgen kunnen zijn?

Misschien heb jij een spamfilter of email security gateway en komen er toch een hoop dubieuze mails binnen… Misschien ben je vaak veel te lang bezig met het achterhalen wat er precies met die rare mail is gebeurd, heeft iemand geklikt?

Dit is waar de gratis email threat scan van Barracuda jou bij kan helpen. In plaats van uren, dagen of weken onderzoeken wat de grootste risico’s zijn, collega’s trainen en dweilen met de kraan open – lost het de kern van het probleem op: inzicht in de risico’s en hun oorsprong.

De gratis scan geeft je direct inzicht via een rapport over de bedreigingen, die in jouw inbox verschuilen. Het is snel, gratis en veilig, zonder invloed op de e-mailprestaties. Ruim 200.000 organisaties, en wij ook, vertrouwen op e-mail beveiliging van Barracuda voor bescherming, zodat jij je volledig kan focussen op de verdere groei van jouw bedrijf.

Hulp nodig? Of heb je vragen? Wil je de scan liever door één van onze experts laten uitvoeren? Neem gerust contact met ons op.

ACTIE

Vraag jij in de maand augustus emailbeveiliging aan? Dan ontvang je één maand GRATIS emailbeveiliging!

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze beveiliging- en training experts.