Leermiddelen webshop.nl

De klantuitdagingen

MBOWebshop.nl vindt kennis, schaalbaarheid en ontzorging bij Fastbyte.

De MBO webshop is niet zomaar een webshop. Het is een uniek platform dat zowel scholen als leerlingen bedient met een breed aanbod aan (gepersonaliseerde) leermiddelen. Van boeken en licenties tot en met kleding en fysieke hulpmiddelen als koksmessen en gereedschap voor de bouw. Levering vindt plaats op aanvraag en in samenwerking met een groot aantal partners waaronder uitgeverijen, het Centraal Boekhuis en shop-in-shop-leveranciers.

Aangesloten ROC’s kunnen ook gebruikmaken van extra services van MBOwebshop.nl. Door een koppeling met het financiële systeem van de scholen loopt bijvoorbeeld de verhuur van kluisjes en het innen van geld voor excursies en werkweken via het platform. Ook geeft MBOWebshop.nl scholen inzicht in alle onderdelen van het leermiddelenproces: van de voorbereiding, uitlevering tot het gebruik. Allemaal vormen van extra dienstverlening waarmee zij haar klanten faciliteert en ontzorgt. Dat is precies wat zij zelf ook terug wilde zien in de nieuwe partner voor het outsourcen van de ICT.

MBOWebshop.nl is een sterk seizoensgebonden bedrijf. 85% van de leermiddelen wordt uitgeleverd rond de zomervakantie, tussen 1 juli en medio oktober. Daarnaast kunnen leerlingen ook door het jaar heen bestellen, waardoor ze niet alle leermiddelen in één keer aan hoeven schaffen.

Afgelopen jaar is de digitale winkel gegroeid van 22 naar 50 aangesloten ROC’s. Een stap van 175.000 studenten vorig jaar naar 450.000 studenten nu. Daarmee stond de organisatie onder grote druk om binnen korte tijd een kleine 30 nieuwe scholen aan te sluiten en te zorgen dat ze haar eigen dienstverlening op orde had.

24/7 beschikbaarheid en performance van de digitale winkel zijn cruciaal. Vooral in hoogseizoen wanneer het gaat om grote aantallen bestellingen en dito bedragen. Daarnaast moet de ICT-partner van MBOWebshop.nl helpen bij het faciliteren van groei en het aanpassen op de veranderende vraag van klanten, leveranciers en vanuit de eigen organisatie.

Leermiddelen webshop ingang