Aantal meldingen computercriminaliteit in 2019 ruim verdubbeld!

🕐 2 minuten lezen

De Fraudehelpdesk ontving in 2019 meer dan 14.000 meldingen van cybercrime. Een verdubbeling ten opzichte van 2018. Ook het aantal slachtoffers is behoorlijk gestegen. Waren dit er in 2017 nog 344, in 2019 waren er maar liefst 922.
De groei van cybercrime komt vooral door de toename van phishing. Criminelen komen door middel van nepmailtjes of sms’jes aan je persoonlijke data, zoals inlog- en bankgegevens. De schade die slachtoffers opliepen door phishing was dan behoorlijk; maar liefst 853.167 euro.

 

Overigens worden niet alleen consumenten op doelgerichte wijze benaderd met malware. Ook bedrijven worden de dupe hiervan. De technieken die worden gebruikt, worden steeds verfijnder. Als bedrijf is het dus enorm belangrijk om je beveiliging op orde te hebben. Maar ook het trainen van medewerkers om phishing te herkennen, speelt een belangrijke rol om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van deze praktijken.

In samenwerking met één van haar partners heeft Fastbyte een speciaal online trainingsplatform ontwikkeld waarin jouw medewerkers worden getest en getraind op het herkennen van vervalste berichten. Interesse in meer informatie? Neem contact met ons op via onze contactpagina / 030 6000 600.

 

< Naar het kennisbank overzicht

 

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *