Bedrijfsapplicaties worden misbruikt of onjuist gebruikt

Uit een nieuw onderzoek van CyberArk, blijkt dat 80 procent van de 900 gevraagde organisaties wereldwijd het afgelopen jaar heeft meegemaakt, dat werknemers de toegang tot bedrijfsapplicaties onjuist hebben gebruikt of hebben misbruikt. Ook meld minder dan de helft dat ze geen of beperkte mogelijkheden hebben om user logs te bekijken en gebruikersactiviteiten te controleren. Hierdoor is het moeilijk om  potentieel riskant gedrag in gebruiker sessies te ontdekken.

Bedrijfsapplicaties

De gemiddelde eindgebruiker heeft toegang tot meer dan 10 bedrijfsapplicaties; meerdere hiervan bevatten waardevolle gegevens. 41 procent van de respondenten zegt dat een beter inzicht in gebruikersactiviteiten hen in staat zou stellen de bron van een beveiligingsincident sneller te identificeren en te voorkomen.

Hoe los je dit op?

Onze MFA-oplossing (multi-factor authenticatie) vermindert niet alleen netwerkverstoringen en gegevensinbreuken die het gevolg zijn van zwakke of gestolen inloggegevens, maar wij leveren deze mogelijkheid ook volledig vanuit de cloud voor een eenvoudige set-up en beheer van al jouw bedrijfsapplicaties samen met OKTA. Zodat jij overzicht hebt in gedrag van jouw medewerkers wanneer het aan komt op jouw bedrijfsapplicaties.

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

bedrijfsapplicaties