Bewaartermijn voor Microsoft 365 logbestanden verhoogd

Microsoft maakt via haar blogpost bekend dat de standaard bewaartermijn voor ‘sign-in’ logbestanden is verhoogd van 90 dagen naar 180 dagen. Daarnaast komen er meer uitgebreidere logbestanden met dezelfde bewaartermijn binnen een Microsoft 365 omgeving. Deze uitbreiding is gedaan door Microsoft op verzoek van diverse Security Agency’s wereldwijd in verband met de toenemende en evoluerende cyberdreigingen.

Met Purview Audit wordt dit gratis mogelijk gemaakt voor alle klanten met een Microsoft 365 Cloud abonnement. Binnen een Microsoft 365 omgeving van een organisatie zal deze nieuwe optie geactiveerd worden de komende maanden en vanaf dat moment is het mogelijk voor de beheerders om deze logbestanden te raadplegen.

Wat is Microsoft Purview?

Microsoft Purview is een geïntegreerde oplossing voor gegevensbeheer. Hiermee kunnen organisaties effectief reageren op beveiliging gebeurtenissen. Gebruikers- en beheerdersbewerkingen die uitgevoerd worden in Microsoft 365-services en -oplossingen worden vastgelegd en bewaard in een auditlogboek van jouw organisatie.

Wat kan je met Purview Audit?

Purview Audit wordt nu een gratis versie, dat Purview Audit (standaard) wordt genoemd. De Standaard versie bevat logs van e-mailtoegang en dertig andere types logdata die eerder alleen voor betaalde klanten beschikbaar waren.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Purview (Standard)?

Naast dat Purview het gratis mogelijk maakt om jouw logbestanden langer te bewaren, zijn er nog meer voordelen. Purview heeft intelligente scanners die fouten en privacygevoelige data detecteren. Dit draagt bij aan het waarborgen van de security en het voldoen aan wet- en regelgeving. Purview is cloud-gebaseerd, waardoor nieuwe toepassingen gemakkelijk worden geïmplementeerd. Tot slot is een voordeel dat Purview gemakkelijk te implementeren is en je direct een visueel overzicht krijgt van alle databronnen, zoals gebruikers- en beheerdersbewerkingen.

Voor welke gebruikers zijn de logbestanden beschikbaar?

Microsoft maakt bekend dat het logbestanden voortaan standaard beschikbaar maakt voor alle zakelijke klanten, ongeacht hun abonnement. Voorheen konden klanten Purview Audit gebruiken met een Microsoft Enterprise pakket, dat je apart moest afsluiten. Nu kunnen alle zakelijke klanten Purview Audit gebruiken om gedetailleerde logs in te zien, die ook in de cloud bewaard kunnen worden.

Hoe lang worden de logs met Purview Audit (Standard) bewaard?

Microsoft heeft de standaard bewaartermijn van 90 dagen verhoogd naar 180 dagen.

Is Purview Audit volledig gratis?

Iedereen kan Purview Audit gratis gebruiken ongeacht je abonnement.

Wat is Purview Audit (Premium)?

De Purview Audit (Premium) is onderdeel van de E5- en G5 licenties en bevat extra analyses en een API om het met externe pakketten te integreren. Hierbij kan ook de bewaartermijn naar tien jaar worden opgehoogd.

Fastbyte helpt

Duizelt het je na het lezen van dit blog? Fastbyte maakt ICT behapbaar, zodat jij je kan concentreren op waar jij sterk in bent. Wij bieden verschillende oplossingen, waarbij wij jouw volledige IT beheer voor onze rekening kunnen nemen, een deel hiervan, of alleen enkele cybersecurity maatregelen kunnen instellen zodat jij veilig kan werken. Wel zo fijn! Neem vooral eens vrijblijvend contact met ons op om te zien wat we voor jou kunnen doen.

LEES OOK:

Bekijk hier onze IT-oplossingen

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.