Fastbyte was aanwezig tijdens Kaseya DattoCon EMEA

Kaseya DattoCon Europe, het grootste Managed Service Provider (MSP) evenement in Europa, is een mooie gelegenheid om te leren over de beste en laatste ontwikkelingen en oplossingen op het IT-security gebied. Naast een update en het leren over de laatste ontwikkelingen, is dit een mogelijkheid om technische inzichten van ervaren sprekers mee te krijgen. En als dit nog niet genoeg is, biedt het event ook tips om je bedrijf te laten groeien aan de hand van nieuwe strategieën die aan bod komen tijdens verschillende panels, waar de sprekers met elkaar een onderwerp aansnijden. Op dit event zijn 1000+ MSP organisaties aanwezig, waar je met elkaar tips en kennis kan delen, wat uiteraard tot nieuwe inzichten kan leiden. Tot slot zijn er 1500+ aanwezigen, wat een mogelijkheid geeft om te netwerken en ideeën te delen met elkaar.

IT-security krijgt steeds meer aandacht

Het ontgaat je vast niet, dat er steeds meer beveiligingslekken zijn bij grote organisaties en deze in verschillende nieuwsartikelen op het internet bloot worden gesteld. Hierbij wordt bijvoorbeeld veel persoonlijke en bedrijfsgevoelige informatie gelekt. Grote aanvallen zijn ook vaak uitgevoerd door grote hackgroepen die actief gericht haar aanvallen uitvoeren. Het belang van cybersecurity en wat het voor jouw organisatie kan betekenen, is dus handig om te weten en aan de hand van een strategie moet dit beschreven zijn. Wist je bijvoorbeeld dat 93% van de MKB organisaties aangeeft afhankelijk te zijn van hun IT? Gelukkig geeft 74% van deze organisaties inmiddels wel aan dat de budgetten die besteed mogen worden aan IT aan het toenemen zijn.

Samenwerken belangrijker dan concurreren

Het event zit vol met verschillende MSP organisaties met allemaal het doel om kennis uit te delen en meer te leren over de nieuwe ontwikkelingen en oplossingen op het cybersecurity gebied. Ondanks dat je natuurlijk concurrenten blijft, is de algehele consensus dat wij samenwerking voorop moeten zetten als het gaat om het verbeteren van de IT beleving van onze klanten. Dat is ten slotte het doel van cybersecurity.

Hoe helpt Fastbyte?

Dat klinkt allemaal best leuk hoor ik je denken…maar wat betekent dat dan voor mij?
Bij Fastbyte maken we onder andere gebruik van de software oplossingen van Kaseya om onze beheer en ondersteuning diensten uit te voeren. Door schaalvoordelen en doordat wij nieuwe afspraken gemaakt hebben kunnen wij onder ander voor onze Microsoft 365 beveiliging een directe besparing behalen op de maandelijkse kosten en kunnen wij een nieuwe basis beveiliging bieden, zodat wij voor ieder budget en risico profiel nu een goede oplossing hebben. Dit levert jou dus direct geld op.

Een andere oplossing waar wij vanaf half juli 2023 extra aandacht aan zullen besteden is cloud back-up en continuïteit. Veel van onze relaties maken nu alleen nog gebruik van onze back-up diensten. Dat is mooi als je een keer een bestandje terug moet halen, maar niet als je hele systeem “plat gaat”. Ook hier hebben wij nu nieuwe mogelijkheden om, zonder grote investeringen vooraf, ook uitwijk voorzieningen te bieden in geval van calamiteiten die eerder alleen voor grote organisaties of met hoge investeringen mogelijk waren.

Daarnaast zullen wij de komende tijd een aantal nieuwe diensten op het gebied van cyberbeveiliging lanceren. Denk hierbij aan continue scans op nieuwe kwetsbaarheden, een checklist met standaard maatregelen die aansluiten bij cyber verzekeringen (dat scheelt jou weer veel uitzoeken) en trainingen wat te doen in het geval van een mogelijke datalek (want wij doen dan wel de techniek, maar jij en jouw collega’s hebben hierin ook een rol).

Maakt ICT behapbaar

Voeren wij al (een deel van) het beheer van jouw IT uit, dan nemen wij in de komende weken contact met je op om de exacte wijzigingen en voordelen te bespreken.
Voeren wij nog geen (deel)beheer voor jouw uit. Neem dan gerust zelf contact met ons op om te bespreken hoe wij jou kunnen helpen.

LEES OOK:

Welke oplossingen biedt Fastbyte?

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kaseya DattoCon EMEA