Oktober = Cybersecurity maand

Oktober is de cybersecurity maand. Tijdens deze maand zeten we ons in om de bewustwording en kennis te vergroten rondom cyberveiligheid. In heel Europa vinden gedurende de maand activiteiten plaats, waaronder conferenties, workshops, trainingen, webinars, presentaties en meer om de digitale veiligheid te bevorderen. Het algemene motto van 2023 is: #BeSmarterThanAHacker. Dit verwijst naar de kennis en tools die we nodig hebben om ons te beschermen tegen cybercriminelen. In deze maand delen wij op onze sociale media kanalen, websites en nieuwsbrief allemaal activiteiten, tools en updates om meer kennis op te doen om eerst na te denken voordat je op een onbekende en onveilige e-mail klikt.

Samen tegen cybercriminaliteit

Phishing is een term wat in de cybersecurity wereld vaak naar voren komt. Iedereen in de zakelijke markt gebruikt de e-mail om met elkaar te communiceren. Hierdoor is het ook een primaire aanvalsvector voor cybercriminelen. Jij als werknemer bent het doelwit van cybercriminelen, omdat de werknemer de eerste verdedigingslinie is van een organisatie. Je hoeft maar op een verkeerde link in een e-mail te klikken en een cybercrimineel heeft toegang tot je e-mail of andere applicaties. Denk dus altijd eerst na of je de e-mail verwacht en of de e-mail niet expliciet vraagt naar het invullen van gegevens of het klikken op een link. Herken jij phishing e-mails? Test je vaardigheden!


Gratis gids: Cyberbeveiliging voor het MKB

De nieuwsberichten gaan regelmatig over enorme datalekken. We kunnen er niet meer omheen draaien, dat gegevensbeveiliging steeds belangrijker wordt. Helaas, weten nog steeds veel te weinig bedrijven in het MKB hoe ernstig de bedreiging is en dat het grote consequenties kan hebben.

Mis niks door ons op sociale media te volgen!

Op onze sociale media kanalen delen wij dagelijks updates, nieuwsberichten, tips en blogs over cyberveiligheid, bewustzijn, veilig hybride werken, werkplekbeheer, back-up & bedrijfscontinuïteit en meer! Volg ons en mis niks. Tot slot kan je je onderaan deze pagina inschrijven voor onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes en updates.

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Oktober is Cybersecurity maand