Tekort aan ICT’ers: zo lossen we het op!

Nederland kent een enorm tekort aan IT’ers. Het UWV spreekt zelfs van een ongekende krapte op de IT-arbeidsmarkt, terwijl het land steeds verder door blijft digitaliseren en de vraag naar talent steeds verder toeneemt. Maar hoe lossen we dit probleem op? En wat kan een ICT organisatie voor jou betekenen om deze krapte op te lossen?

Meer geld om krapte op te lossen

Er is meer geld beschikbaar gesteld door het kabinet, namelijk 123 miljoen euro. Dit is specifiek bedoeld voor al bestaande publiek-private samenwerkingsverbanden, meld de Rijksoverheid. Samenwerkingsverbanden, zijn de aansluitingen tussen beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. Deze moet volgens hen versterkt worden om te richten op de bijscholing van jongeren. Met als doel de juiste vaardigheden te hebben voor de regionale arbeidsmarkt. In 2030 moeten er meer dan 1 miljoen ICT-geschoolden zijn. Om dit doel te behalen stelt het kabinet vier pijlers, namelijk het verhogen van de instroom in betatechnisch onderwijs, het behouden en vergroten van de instroom in de betatechnische arbeidsmarkt, arbeidsproductiviteit en het versterken van de governance en het tegengaan van versnippering.

Plannen voor het onderwijs

Allereerst willen de brancheorganisaties meer promotie voor de keuze voor ICT- en technische beroepen, zodat kinderen op een jongere leeftijd ontdekken dat ook hier opties zijn. Tijdens de lessen moet digitale technologie beter ingezet worden. In combinatie met relevante digitale competenties en vaardigheden die ontwikkeld worden met het oog op digitale transformatie. Tot slot het onderwijs verbeteren door een betere gegevensanalyse en betere prognoses. De actieprioriteiten zijn hier verder beschreven.

Hoe kan Fastbyte helpen?

De volgende voordelen zijn er om je ICT beheer uit te besteden:
– Het bespaart je kosten: je hoeft geen aparte medewerker aan te nemen en te zoeken op de krappe arbeidsmarkt en bespaart kosten op salaris, training, bonusregeling, werkplek en reiskosten
– Afspraken worden vastgelegd in een SLA: hierdoor weet je precies wat je kunt verwachten en is alles gedocumenteerd.
– Betere beveiliging: mogelijke cyberaanvallen of storingen worden snel gedetecteerd en verholpen, voordat er eventuele schade wordt aangericht
– Meer tijd voor core-business
– Profiteren van de kennis en ervaring die al in dienst zijn bij een beheerpartij
– Verhoogde productiviteit van eigen medewerkers: eventuele eigen ICT-medewerkers, of andere medewerkers hebben tijd over voor eigen projecten

Fastbyte maakt ICT behapbaar

Duizelt het je na het lezen van dit blog? Fastbyte maakt ICT behapbaar, zodat jij je kan concentreren op waar jij sterk in bent. Wij bieden verschillende oplossingen, waarbij wij jouw volledige IT beheer voor onze rekening kunnen nemen, een deel hiervan, of alleen enkele cybersecurity maatregelen kunnen instellen zodat jij veilig kan werken. Wel zo fijn! Neem vooral eens vrijblijvend contact met ons op om te zien wat we voor jou kunnen doen.

LEES OOK:

Welke oplossingen biedt Fastbyte?

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tekort aan ICT’ers: zo lossen we het op!