Hacker geeft mening over beveiliging van HAN (Hogeschool)

Wat de hacker heeft gepakt

De hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is slachtoffer geworden van een grote hack. De hacker die opereert onder naam ‘masterballz’ heeft 10 duizend euro losgeld gevraagd. Nadat HAN weigerde dit bedrag te betalen, heeft de hacker de gestolen gegevens nu op internet gezet.

Het gaat om honderdduizenden volledige namen, e-mailadressen, geboortedatums, telefoonnummers en woonadressen, en in enkele duizenden gevallen ook nog om onversleutelde wachtwoorden. Daarmee zijn de wachtwoorden direct te misbruiken door kwaadwillenden.

Makkelijk te hacken

De hacker vertelt dat de HAN  een makkelijk doelwit was. Doordat de server verschillende grote kwetsbaarheden zou hebben gehad kon hij gemakkelijk binnendringen. De HAN heeft de digitale inbraak op 1 september opgemerkt en externe experts ingeschakeld om het lek te dichten en de hack te onderzoeken. “Die zogenaamde experts snappen er niets van want er staat nog van alles open”, stelt de criminele hacker.

Wat kunnen wij hiervan leren?

Zorg er voor dat jouw cyberbeveiliging op orde en up to date is. Denk bijvoorbeeld aan zaken als Multi Factor Authenticatie, bedrijfscontinuïteit oplossingen, phishing trainingen en algehele netwerkbeveiliging maar ook het up to date houden van software en hardware. Zo ben je altijd goed beschermd en verzekerd van ondersteuning in het geval van calamiteiten.

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

hacker