IT outsourcing: wat is het en wat zijn de voordelen voor jou?

Het uitbesteden van IT-operaties en -ontwikkelingen is al jaren een hot topic. Veelvoorkomende voordelen zijn bijvoorbeeld schaalbaarheid, robuuster herstel na calamiteiten, eenvoudig toegang tot experts, lagere kosten en mogelijkheid op meer te focus op de corebusiness.  In dit blog beschrijven we wat IT-outsourcing betekent en wat het voor jouw organisatie kan betekenen.

Wat is IT-outsourcing?

IT-outsourcing is het gebruik van externe serviceproviders om IT-ondersteunende bedrijfsprocessen, applicatiediensten en infrastructuuroplossingen effectief te leveren voor bedrijfsresultaten, volgens Gartner. Outsourcing, dat ook nutsdiensten, software-as-a-service en cloud-enabled outsourcing omvat, kan klanten helpen de juiste sourcingstrategieën en -visie te ontwikkelen, de juiste IT-serviceproviders te selecteren, de best mogelijke contracten te structureren en deals te regelen voor duurzame winst.

Voordelen van een externe Managed Service Provider (MSP)

Er zijn verschillende voordelen van het uitbesteden van je IT aan een externe partner. We beschrijven de volgende 7 voordelen:

1. Kostenverlagend

Bij het uitbesteden van je IT-beheer blijft de verantwoordelijkheid voor het inhuren van IT-professionals, het gekwalificeerd zijn en het betaald houden bij de externe IT partij. Zo zorg je er zelf voor dat je kan focussen op de kernactiviteiten van je organisatie en hoef je zelf niet te zoeken naar professionals. Dit kan een lang proces zijn, maar naast dat het veel tijd kost, bespaar je ook de overige kosten, zoals salaris, werkplekinrichting, reiskosten en scholingskosten.

2. Flexibiliteit en wendbaarheid

Een IT-partij zorgt voor flexibelere oplossingen. Een externe partij kan zich sneller aanpassen aan interne behoeften en zo snel mogelijk reageren op problemen. Hoe minder tijd je besteed aan mogelijke problemen, hoe minder schade en dus kosten er zal zijn voor je organisatie. Hierdoor is er meer tijd om te voldoen aan eisen met meer prioriteit.

3. Team van professionals

Voor een groot en langdurig project is het essentieel om een goed team van experts te hebben. Deze experts hebben de juiste kennis nodig om een project positief af te ronden. Met het uitbesteden van een project aan een externe partij, weet je dat er eisen en doelen gesteld worden met de nodige expertise. Di project wordt pas afgerond als dat naar jouw wens is. Alles wordt genoteerd en bijgehouden, zodat je zelf alleen nog naar het afgeronde resultaat hoeft te kijken.

4. Servicekwaliteit en efficiëntie

Met het uitbesteden van je IT-beheer aan een externe partij, mag je er vanuit gaan dat deze partij in de juiste tools, oplossingen en opleidingen investeert om de dienstverlening te verbeteren of kwalitatief op orde te hebben. Het opent de deuren voor jouw organisatie om operationele efficiëntie te verbeteren en de processen te optimaliseren.

5. Verhoog productiviteit

Het strategisch gebruik van het uitbesteden van je IT vertegenwoordigt een concurrentievoordeel dat managers kunnen negeren. Het is namelijk geen eenvoudige taak om technologische vooruitgang op te vangen als je bedrijf niet supergespecialiseerd is op het IT gebied. Met het uitbesteden, zorg je ervoor dat er tijd en kennis vrijgemaakt wordt voor belangrijke zaken, waar jouw organisatie meer in gespecialiseerd is.

6. Beveiliging en verantwoording

Het handhaven van de veiligheid van gegevens kan een complexe taak zijn. Informatiebeveiliging vereist continue monitoring en investering om bedreigingen tegen te gaan. Een cruciaal voordeel is dan, dat het door een gespecialiseerd team wordt gemonitord, met de juiste gegevens- en informatiebeveiligingsbeleid. Met het feit dat de verantwoording in dit geval dus bij het externe IT-bedrijf ligt.

7. Toegang tot kennis, kunde en wereldwijde bronnen

IT-partijen kunnen bedrijven helpen hun operationele grenzen te verleggen door de beste specialisten uit verschillende gebieden in verschillende delen van de wereld met elkaar in contact te brengen. Fastbyte heeft samen met haar partners de juiste kennis en expertise in huis om jou te voorzien van de beste beveiligingsoplossingen voor je werkplek.

Waarom Fastbyte?

Naast dat Fastbyte de juiste kennis en expertise in huis heeft en verschillende partner statussen, nemen we het gedeelte uit handen wat jij graag uit handen wilt geven. We maken geen gebruik van moeilijke oninteressante termen, maar gewoon doen. We zetten door tot jij als klant tevreden bent. Naast het afnemen van pakketten voor het uitbesteden en monitoren van jouw IT, is het ook mogelijk losse IT-diensten af te nemen. Wat maakt ons zo speciaal? We doen alles met onze kernwaarden: behulpzaam, deskundig, eerlijk en persoonlijk. En daar wijken we niet van af.

Fastbyte helpt

Duizelt het je na het lezen van dit blog? Fastbyte maakt ICT behapbaar, zodat jij je kan concentreren op waar jij sterk in bent. Wij bieden verschillende oplossingen, waarbij wij jouw volledige IT beheer voor onze rekening kunnen nemen, een deel hiervan, of alleen enkele cybersecurity maatregelen kunnen instellen zodat jij veilig kan werken. Wel zo fijn! Neem vooral eens vrijblijvend contact met ons op om te zien wat we voor jou kunnen doen.

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

IT outsourcing: wat is het en wat zijn de voordelen voor jou?