Hoe maak je een sterk wachtwoord: veilig op vakantie!

Wachtwoordbeveiliging is belangrijker dan ooit. Het is erg gemakkelijk om meerdere makkelijke wachtwoorden te gebruiken en ook nog dezelfde wachtwoorden hergebruikt. Je bent niet de enige. Uit cijfers van Keeper blijkt namelijk het volgende:

> 56% van de mensen hergebruikt haar of zijn wachtwoorden

> 91% is bewust van deze slechte gewoonte

Om veilig op vakantie te gaan, of ook veilig gebruik te maken van je accounts en wachtwoorden op vakantie, is het van belang deze goed te beveiligen en hier bewust van te zijn.

Het belang van een sterk wachtwoord

Het creëren van een sterk en veilig wachtwoord kan het risico verkleinen dat cybercriminelen uw wachtwoord raden en toegang krijgen tot gevoelige gegevens. Angst om complexe wachtwoorden te vergeten is een veelvoorkomende zorg die mensen hebben wij het maken ervan. Een sterk en willekeurig wachtwoord maakt de hoeveelheid tijd die er nodig is om het te raden langer.

Tips voor het maken van een veilig en sterk wachtwoord

Het maken van een veilig en sterk wachtwoord hoeft niet moeilijk te zijn. Hier zijn een paar eenvoudige stappen om een sterk en veilig wachtwoord te genereren om inbreuk op privacy gevoelige informatie te voorkomen.

> Gebruik wachtwoorden niet opnieuw

> Voor elke website, applicatie en systeem gebruik je een uniek en sterk wachtwoord

> Maak een combinatie van symbolen, cijfers, hoofdletters en kleine letters

> Geen persoonlijke informatie, zoals verjaardagen of naam van je hond

> Maak gebruik van een wachtwoordgenerator

Hoe bescherm je deze wachtwoorden?

Het vermogen van je webbrowser om wachtwoorden en online sessies te onthouden, kan wachtwoordproblemen veroorzaken. Afhankelijk van de instellingen van je webbrowser kan iedereen met toegang tot je computer al je wachtwoorden achterhalen en toegang krijgen tot je gegevens. Wachtwoord managers maken het gemakkelijk om voor elk account een veilig wachtwoord te gebruiken en automatisch te genereren.

Schrijf nooit je wachtwoorden op. Deel nooit je inloggegevens met iemand en gebruik een wachtwoordbeheerder indien nodig om ze veilig te delen. Een wachtwoordkluis is een versleutelde digitale webkluis binnen een wachtwoordbeheerder die inloggegevens, documenten, afbeeldingen en andere gevoelige informatie opslaat. Een wachtwoordbeheerder kan je leven gemakkelijker maken door snelle en eenvoudige toegang te bieden tot je accounts en tegelijkertijd de beveiliging van die accounts aanzienlijk te verbeteren, waardoor het voor cybercriminelen veel moeilijker wordt om toegang te krijgen.

Fastbyte helpt

Duizelt het je na het lezen van dit blog? Fastbyte maakt ICT behapbaar, zodat jij je kan concentreren op waar jij sterk in bent. Wij bieden verschillende oplossingen, waarbij wij jouw volledige IT beheer voor onze rekening kunnen nemen, een deel hiervan, of alleen enkele cybersecurity maatregelen kunnen instellen zodat jij veilig kan werken. Wel zo fijn! Neem vooral eens vrijblijvend contact met ons op om te zien wat we voor jou kunnen doen.

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.