Vraag subsidie aan voor extra cyberweerbaarheid

Vanaf vandaag, maandag 2 september, opent de subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’. Micro- en kleine bedrijven kunnen met deze regeling subsidie krijgen voor de kosten van de aanschaf en implementatie van één of meer belangrijke maatregelen voor cyberweerbaarheid. Juist vandaag de dag is het belangrijk om de veiligheid van je onderneming op orde te hebben. Voor micro- en klein bedrijven kan dit soms lastig zijn in verband met een beperkt budget, of het gevoel dat er toch geen belangrijke en persoonlijke gegevens gestolen worden. Maar dit is juist alles behalve waar. Daarom stelt dit jaar het Digital Trust Center (DTC) opnieuw geld ter beschikking om de financiële drempel te verlagen. Het gaat om een totaalbedrag van €1.000.000.

Het is dus goed om te weten dat er ondersteuning beschikbaar is voor cyberweerbaarheid. Lees meer over dit onderwerp in het nieuwsbericht van DTC: Mijn Cyberweerbare Zaak. Wat de ondersteuning inhoudt en wat de vereisten zijn? Lees het in dit blog.

Voorwaarden

Mijn Cyberweerbare Zaak in het kort:
– De subsidie kan aangevraagd worden door zelfstandig ondernemers en mkb-bedrijven met maximaal 50 medewerkers en een jaaromzet van maximaal €10 miljoen.

– Subsidiabel zijn maatregelen die vallen onder de volgende categorieën:
1. Veilige netwerktoegang/wifi
2. Wachtwoordmanager
3. Tweefactorauthenticatie (2FA), tweestapsverificatie en multifactorauthenticatie (MFA)
4. Patchmanagement
5. Antivirussoftware
6. Back-ups instellen en testen
7. Risico-inventarisatie en -evaluatie
8. Cyber awareness trainingen

– De subsidie bedraagt 50% van de kosten voor de aanschaf of implementatie, met een maximum van €1.250 per aanvrager.

– Het budget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen totdat het subsidiebudget is uitgeput.

In drie stappen subsidie aanvragen

In drie stappen vraag je een Mijn Cyberweerbare Zaak-subsidie aan. De eerste stap is om te weten waar de cyberveiligheid van jouw bedrijf nog tekortschiet. Via de CyberVeilig Check voor zzp en mkb kan je je eigen actielijst (PDF) downloaden waarin de cyberweerbaarheidsmaatregelen staan die jij moet nemen. De tweede stap is het aanschaffen van de (subsidiabele) producten of diensten van je actielijst. De laatste stap bestaat uit de aanvraag van de subsidie en het uploaden van de actielijst en de factuur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Fastbyte helpt

Duizelt het je na het lezen van dit blog? Fastbyte maakt ICT behapbaar, zodat jij je kan concentreren op waar jij sterk in bent. Wij bieden verschillende oplossingen, waarbij wij jouw volledige IT beheer voor onze rekening kunnen nemen, een deel hiervan, of alleen enkele cybersecurity maatregelen kunnen instellen zodat jij veilig kan werken. Wel zo fijn! Neem vooral eens vrijblijvend contact met ons op om te zien wat we voor jou kunnen doen.

LEES OOK:

Hoe cyberbewust is jouw bedrijf?

Welke oplossingen biedt Fastbyte?

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.