De top vijf redenen om je IT beheer uit te besteden

Een externe IT-dienstverlener of een bedrijf wat werkplekbeheer aanbiedt, kan helpen bij dagelijkse technische problemen die zich kunnen voordoen in een organisatie. Hierdoor kunnen werknemers en het management hun energie anders inzetten. Immers, als ondernemer is het belangrijk om te doen waar je goed in bent en je niet te verliezen in randzaken. Er zijn vele redenen waarom een organisatie zou moeten samenwerken met een IT beheer bedrijf. Hier zijn de top vijf redenen waarom Fastbyte klanten op ons rekenen voor het uitbesteden van hun IT dienstverlening.

1.      Gebrek aan IT-expertise

De meeste kleine bedrijven hebben geluk als ze één of twee mensen op hun IT-afdeling hebben. Een kleine afdeling die als hoofdtaak heeft de boel draaiende te houden, hanteert de filosofie van “als het niet kapot is, repareer het dan niet”. Het gebruik van nieuwere, snellere en/of veiligere technologieën is vaak geen prioriteit. Samenwerken met een goed en gedegen IT beheer bedrijf kan enorme voordelen opleveren. Zo kan een IT beheerder een organisatie van advies voorzien en op tijd waarschuwen, om te voorkomen dat er in de toekomst IT-problemen of beveiligingsrisico’s ontstaan.

2.      Maak je een snelle groei door en kun je het niet bijbenen?

Succes in een klein bedrijf kan vaak leiden tot het achterlaten van losse eindjes. Ondernemers met een midden- of kleinbedrijf, werken heel hard. Wanneer er een golf van succes is, is hun belangrijkste focus het kapitaliseren van dat succes. Dit maakt hen kwetsbaar voor het bijhouden van hun IT-onderhoud en planning. IT-dienstverleners kunnen veel meer middelen bieden dan een typisch intern IT-team. Deze ervaring komt goed van pas wanneer een organisatie groei doormaakt.

3.      Implementeer de beste tools en ervaren IT-hulp

Wanneer je een ondernemer bent met een kleine- of middelgrote organisatie, dan heb je een beperkt IT-budget. Vaak worden IT problemen, toegewezen aan een werknemer wiens primaire werkverantwoordelijkheid niet IT-gerelateerd is. Een goede IT-opleiding en -ervaring zijn essentieel om deze werkzaamheden vakkundig uit te (blijven) voeren en op de hoogte te blijven van alle nieuwe technologieën en mogelijke bedreigingen. Wanneer je een extern IT team inschakelt, dan ben je verzekerd dat je altijd de juiste expertise in huis hebt.

Wanneer een bedrijf samenwerkt met een It beheer bedrijf, kun je de lopende kosten van het inhuren van vaste werknemers, en de bijbehorende salarissen, vermijden.

Niet alleen zal een ondernemer geld besparen op personeel, je krijgt ook het gebruik van een grotere selectie van diensten. Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar om het menselijke element uit het onderhoud van een solide IT-infrastructuur te halen. Zoals middelen voor het bijwerken en verstrekken van belangrijke rapportage en documentatie. De meeste van deze middelen zijn ontworpen voor duizenden toepassingen. Dit maakt ze zeer kosteneffectief IT beheerder, maar niet voor een kleine onderneming. Alle voordelen van deze middelen kunnen worden geleverd door een goed extern IT-bedrijf.

4. Één persoon verantwoordelijk maken voor al je IT diensten levert een zwakke schakel op

Een organisatie kan een geweldige IT’er in dienst hebben die fantastisch werk levert. Alleen als die persoon een andere baan krijgt, of uitvalt, dan heb je een probleem. Verder is het niet eerlijk om de expertise van één persoon te vergelijken met die van een heel team. Het individu wordt alleen blootgesteld aan een IT-omgeving die die van het bedrijf zelf is. Dit beperkt de mogelijkheid om uitzonderlijk goed te zijn in alle  verschillende gebieden van IT. Een goede externe IT-partner moet getalenteerde IT-mensen hebben die gespecialiseerd zijn in verschillende aspecten van IT. Een expert in netwerken, Microsoft 365, servers, IT beveiliging en werkplek beheer bijvoorbeeld.

5. Wat als je niet tevreden bent over je huidige IT-er?

We zien dit vaak. Wij krijgen regelmatig telefoontjes van ontevreden ondernemers. Zij weten meer over hun eigen bedrijf dan wie dan ook. Ook al zijn ondernemers misschien geen IT-expert, ze weten meestal wel wanneer een IT-persoon ondermaats presteert. Het gebruik van een extern IT-bedrijf beschermt een organisatie hiertegen. Als je niet tevreden bent over de persoon van de IT-partner, is het veel gemakkelijker om die zorgen aan een IT beheerder kenbaar te maken, zonder de HR-problemen die bij een werknemer horen.

Het vervangen van IT-mensen in een kleine organisatie kan moeilijk zijn. Als je een ontevreden IT-medewerker hebt, kan het nòg moeilijker zijn. Kleine ondernemingen hebben beperkte IT-middelen. Hele afdelingen bestaan misschien maar uit één persoon. Mensen zijn niet altijd ethisch, en een ontevreden IT-persoon of -afdeling is gevaarlijk. Ondernemers en werknemers zijn afhankelijk van het succesvol opereren van hun organisatie. Een extern IT-bedrijf zorgt voor IT-bescherming en -beveiliging voor de organisatie en haar werknemers.

Fastbyte helpt!

Een bedrijf als Fastbyte kan jou helpen, de juiste IT-infrastructuur voor jouw bedrijf of organisatie, te creëren. Laat ons team van IT experts de juiste oplossing vinden om jouw systeem veilig en efficiënt te laten werken.

Chris Franso is de Directeur/Eigenaar van Fastbyte, een IT beheer bedrijf die een volledige lijn van IT-diensten voor het MKB aanbiedt. Fastbyte is gevestigd in Nieuwegein en kan de gehele randstad voorzien van IT diensten. Wij werken samen met gerenommeerde partners zoals Fujitsu, Watchguard, Datto, Barracuda en Microsoft. Dit levert ons enorme schaalvoordelen op.

Neem eens contact op met een specialist op 030 600 0600 en vraag naar de mogelijkheden binnen Fastbyte om MKB-bedrijven te helpen hun uptime te verhogen en tegelijkertijd binnen het budget te blijven.

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vijf redenen om je it beheer uit te besteden