Tactisch uitbesteden van IT zorgt voor innovatie stroomversnelling

🕐 3 minuten lezen

Organisaties willen snel op ontwikkelingen inspringen: tijdig innovatieve producten of diensten uitrollen en kostenefficiënt werken. Hiervoor zijn ‘resources’ nodig en dan vooral mensen. Je eigen mensen gebruiken bij innovatieprojecten heeft uiteraard sterk de voorkeur. Dit mag echter niet ten koste gaan van de huidige IT-omgeving. De winkel moet immers openblijven, terwijl er nieuwe schappen bijgebouwd worden. Lees hier de voorwaarden als je aan ICT uitbesteden denkt.

ARBEIDSMARKTKRAPTE BELEMMERT INNOVATIE

De krappe IT-arbeidsmarkt zorgt er echter voor, dat het beschikbare personeel bij veel bedrijven onder druk staat. In de praktijk betekent het dus, dat organisaties ervoor kiezen om de beschikbare IT-beheerders zo in te zetten, dat de winkel in ieder geval open kan blijven. Hierdoor dreigt innovatie het ondergeschoven kindje te worden en, dat is juist nu het laatste wat een organisatie moet doen. Door IT-beheer uit te besteden, kan innovatie alsnog plaatsvinden. Deze beslissing moet makkelijk en slim gemaakt kunnen worden aangezien het van tijdelijke aard is. Het is dus tactisch. Maar daar hoort een aantal voorwaarden bij.

DE VOORWAARDEN OM IT-BEHEER UIT TE BESTEDEN

  1. ICT uitbesteden van delen

Zorg voor vrijheid in de keuze van wat je uitbesteedt. Dit kan variëren van monitoring tot volledig beheer. Hierdoor komen werknemers met specifieke vaardigheden, kennis en ervaring vrij voor je project(en).

  1. Dienstverlening op maat

Bedenk goed wat je zoekt in een serviceprovider en welke activiteiten je zelf wilt uitvoeren. Maak hier goede afspraken over zodat het op jouw organisatie afgestemd wordt. De ICT uitbesteding verschilt namelijk per organisatie en zelfs per project.

  1. Technisch eenvoudig

IT-beheer moet snel en vrijwel automatisch kunnen, zonder complexe technische handelingen en extra kosten. Tactisch ICT uitbesteden moet vergelijkbaar zijn met het afnemen van public clouddiensten, waarbij er ook geen kosten worden berekend.

  1. Samenwerken

Bij ICT uitbesteden kunnen werkzaamheden van de serviceprovider en je eigen organisatie elkaar raken. Goede samenwerking en communicatie is dus een vereiste, zodat er altijd duidelijkheid is.

  1. Vrij op- en afschalen

Flexibel op- en afschalen is een cruciaal. Opschalen is meestal geen probleem, maar ditzelfde moet gelden voor afschalen. Zonder gedoe en opzegtermijnen. Ook dit is vergelijkbaar met een public cloud, waarbij op elk moment de scope kan worden uitgebreid of ingekrompen.
Als je deze vijf voorwaarden meeneemt in je keuze voor het uitbesteden van je IT-beheer, kan je snel ruimte vrij hebben om medewerkers daarin te zetten waar zij het meest nodig zijn. Zo kan je dus makkelijk schappen bijbouwen én je winkel openhouden zonder problemen. En mocht het project gaandeweg veranderen, dan biedt het uitbesteden flexibiliteit om mee te buigen. Kortom: uitbesteden via het cloudmodel zorgt ervoor dat innovatie in een stroomversnelling komt. Wil je hierin samen verder kijken wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Bron: Itexecutive

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *