IT- trends 2022

In 2022 zullen de wereldwijde IT-uitgaven voor bedrijven volgens een onderzoek van Gartner stijgen tot meer dan 4.296 miljard dollar. Waar is dit geld voor nodig? Hier een overzicht van IT-trends 2022.

 1. MKB moet meer investeren in digitale IT
  Het midden- en kleinbedrijf (mkb) moet hogere uitgaven voor technologie en digitale expertise verrichten. Springer Professional heeft vastgesteld dat maar liefst  50 procent van de besluitvormers in het MKB zich nog steeds overvallen voelt door de eisen van de digitalisering in 2021.  Deskundigheid moet daarom op korte of middellange termijn worden ingekocht, en IT-budgetten zullen moeten verhoogd worden. Als dit niet gebeurt, zal het MKB achterlopen in hun “online” digitalisering en voornamelijk op cybersecurity en data veiligheid.
 2. IT as a Service
  De digitalisering van vandaag evolueert zeer snel en stelt nieuwe eisen om te kunnen voldoen aan de huidige markt. De technologie die je drie jaar geleden nog gebruikte, is misschien nu wel overbodig of zelfs niet meer up-to-date om te voldoen aan deze eisen. Want voor veel MKB is de realiteit dat IT-infrastructuur tijdrovend en vaak duur is om in te richten en te onderhouden.  Daarnaast speelt het tekort aan IT-specialisten ook een rol hierbij. Hierdoor worden de huidige IT-omgevingen onvoldoende onderhouden met alle gevolgen van dien. Denk aan trage systemen of systeemstoringen en dure IT-downtime kosten door bijvoorbeeld de snel evoluerende cybercriminaliteit. Hier is waar IT as a Service (ITaaS) de perfecte oplossing is.
 3. Cloud is ook weer in 2022 een belangrijk kostenpotje.
  Cloud is ook weer in 2022 een belangrijke kostenpotje. Dit zowel voor privé als zakelijk. Steeds meer bedrijfsapplicaties worden via de Cloud gestreamd. Waardoor je medewerkers sneller en effectiever kunnen werken.
 4. Cloud-native platformen
  Veel organisaties maken nu nog gebruik van een ‘lift and shift-migratie’. Maar met Cloud-native platforms (CNP’s) bied je de mogelijkheden van cloudcomputing in schaalbare as-a-service-oplossingen. De voorspelling is dat CNP’s tegen 2025 voor 95% de basis voor technologische ontwikkelingen vormen.
 5. WiFi- altijd connected
  Internet is niet meer weg te denken in dit tijdperk. En bij goed werkende WiFi behoort goede beveiliging van WiFi. Hoe goed is jouw WiFi beveiligd?
 6. Volledige trust voor Zero-trust
  Dat cybercriminaliteit ook in 2022 een blijvend probleem is, zal je niks verbazen. Door de snelgroeiende en blijvende digitale criminaliteit, is zero-trust een cruciale investering in 2022. Zero-Trust gaat er van uit dat iedereen die op jouw netwerk komt, ‘schuldig’ is totdat zij hun onschuld hebben bewezen. Dit kan door middel van, bijvoorbeeld Multi Factor Authenticatie.
 7. Hyper automatiseren
  Hoe meer je automatiseert, hoe effectiever het is voor je bedrijfsdoelstellingen en hoe hoger jouw medewerkerstevredenheid! Hyperautomatisering zorgt er namelijk voor dat verouderde software, inefficiënte processen en handmatige acties onnodig worden. Automatiseren kan op basis van diverse technologieën, zoals: Business intelligence, Artificial Intelligence (AI) en robotisering.

Vond je IT-trends 2022 interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

IT-trends 2022