Microsoft: ChatGPT is dé toekomst voor privé en zakelijk

Wellicht is het je al eens opgemerkt, je wilt een e-mail beantwoorden en krijgt onderaan de mail, meteen drie verschillende voorgestelde berichten om te antwoorden. Je vraagt je zelf af, hoe Microsoft dit zo heeft gegenereerd, dat er gelijk een passend antwoord beschikbaar is. Je hoeft alleen het antwoord te selecteren en je kan de mail al beantwoorden. Deze voorgestelde antwoorden worden gegenereerd door een computeralgoritme en andere technologieën voor de taalverwerking om de antwoordopties aan jou aan te bieden. Naast verschillende antwoorden, kan je ook meteen een vergadering inplannen of een bestand invoegen.

Integratie Microsoft: ChatGPT en de nieuwste versie GPT-4 

Heb je moeite met creatieve teksten en/of ontwerpen te verzinnen in bijvoorbeeld Word, Powerpoint of Teams? Geen probleem! Microsoft voegt de ChatGPT en GPT-4 functionaliteit toe, om jou op weg te helpen met nog creatievere uitkomsten.

Wat houdt ChatGPT in?

ChatGPT is een groot taalmodel dat getraind is om jouw vragen te beantwoorden en het bieden van informatie over een breed scala aan onderwerpen. ChatGPT doet dit op basis van haar kennis en ervaring. Op de website van OpenAI, kan je gratis een account aanmaken. Hierna hoef je alleen maar een vraag in te voeren en je krijgt al antwoord. Dit kan over alles gaan, bijvoorbeeld, geef drie tips om mijn werkomgeving, zo goed mogelijk te beveiligen. ChatGPT, zal gaan nadenken en alle informatie wat bekend is, nagaan, om zo goed mogelijk antwoord te geven op je vragen.

Waar staat GPT-4 voor?

GPT-4 is de nieuwste versie van OpenAI’s AI systeem. Je moet het zien als de motor van de auto (ChatGPT). Het accepteert in tegenstelling tot de vorige versies, ook beeldinvoer, zoals afbeeldingen. Het creëert creatievere uitkomsten. Het kan bijvoorbeeld een lied componeren, scenario’s schrijven of een schrijfstijl van een gebruiker leren.

Wat betekent dit voor jou?

Microsoft is bezig om deze nieuwe functionaliteiten te integreren met haar applicaties, zoals Word, Excel, Teams, Powerpoint, Outlook, Power Platform, Viva en andere apps. Dit zorgt ervoor dat jij met behulp van deze functionaliteiten alles kan creëren, van marketingcampagnes tot verschillende diapresentaties inclusief afbeeldingen. Wij geven je hieronder een paar redenen waarop ChatGPT van waarde kan zijn voor een medewerker:

Efficientie. ChatGPT kan helpen bij het automatiseren van veelvoorkomende taken en vragen, waardoor jij je kan focussen op complexere taken.
Ondersteuning. Om snel antwoord te krijgen op vragen en problemen kan ChatGPT worden gebruikt als hulpmiddel. Daarnaast ondersteunt het ook als je bijvoorbeeld inspiratie wilt opdoen.
Training. Als trainingshulpmiddel kan ChatGPT worden ingezet, om nieuwe vaardigheden te leren en kennis uit te breiden, waar jij en collega’s profijt van hebben.
Verbeterde communicatie. De communicatie verbeteren tussen medewerkers en klanten, is ook iets waar ChatGPT bij kan helpen. Hierdoor kunnen sneller bepaalde vraagstukken beantwoord worden of problemen worden opgelost.

Wij zijn benieuwd naar wat de toekomst brengt

De wereld van Artificial Intelligence gaat erg snel en zal blijven evolueren. De integratie van ChatGPT en GPT-4 in de Microsoft programma’s, die in de meeste kantoren gebruikt worden, zorgt ervoor dat de meeste werknemers in aanraking komen met deze functionaliteit. Naast dat je het voor privé kan gebruiken, zoals het schrijven van liedjes of recepten, kan het natuurlijk ook zakelijk gebruikt worden. Wij zijn erg benieuwd wat de toekomst brengt, want wat als straks een vergadering voor je wordt samengevat in enkele seconden, moet je dan nog wel aanwezig zijn? Wil je verder met de applicaties van Microsoft, bekijk dan de mogelijkheden die Fastbyte biedt.

Fastbyte helpt

Duizelt het je na het lezen van dit blog? Fastbyte maakt ICT behapbaar, zodat jij je kan concentreren op waar jij sterk in bent. Wij bieden verschillende oplossingen, waarbij wij jouw volledige IT beheer voor onze rekening kunnen nemen, een deel hiervan, of alleen enkele cybersecurity maatregelen kunnen instellen zodat jij veilig kan werken. Wel zo fijn! Neem vooral eens vrijblijvend contact met ons op om te zien wat we voor jou kunnen doen.

LEES OOK:

Waarom een traditionele virusscanner niet meer genoeg is

Investeer in betaalbare beveiliging tegen cyberaanvallen

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Microsoft: ChatGPT is dé toekomst voor privé en zakelijk