Open XDR: cyberbeveiliging van Enterprise niveau voor iedereen

Cyberdreigingen zijn tegenwoordig helaas aan de orde van de dag. Met name MKB en kleinere bedrijven zijn slachtoffer van cyberaanvallen. Factoren zoals de toenemende frequentie van cyberaanvallen, strenge wettelijke eisen (NIS2), de adoptie van cybersecurityverzekeringen en de wildgroei aan beveiligingstools vragen om veel expertise. Het intern oppakken van deze expertise kan erg veel geld kosten, wat niet altijd beschikbaar is. Open XDR zorgt ervoor dat ook kleinere bedrijven zich beter kunnen beveiligen tegen bedreigingen. Benieuwd wat dit inhoudt en hoe het werkt? Lees dan verder.

Wat is Open XDR?

XDR staat voor Extended Detection and Response. Het is een benadering van cybersecurity die verschillende beveiligingslagen combineert en het delen van informatie tussen deze lagen verbetert. Open XDR is een open-source platform dat deze aanpak toegankelijk maakt voor organisaties van elke omvang, inclusief het MKB.

Eén van de grootste voordelen van Open XDR is dat het je in staat stelt om bedreigingen over jouw hele netwerk te detecteren en erop te reageren vanuit één enkel dashboard. Dit betekent dat je geen complexe set van tools en oplossingen meer nodig hebt. Alles wat je nodig hebt, is samengebracht in één gebruiksvriendelijke interface.

Cyberdefensie van Enterprise niveau voor het MKB

Fastbyte partner, WatchGuard, wereldleider op het gebied van uniforme cyberbeveiliging, heeft de overname aangekondigd van CyGlass Technology Services, een toonaangevende leverancier van cloud- en netwerkgerichte detectie- en responsoplossingen voor bedreigingen die organisaties helpen risico’s te zien, bedreigingen te stoppen en naleving bewijzen. Het 100% cloud-native platform van CyGlass maakt gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML)-mogelijkheden om cyberdefensie van ondernemingsklasse via hybride netwerken te leveren aan middelgrote en kleine organisaties tegen betaalbare kosten en zonder hardware. Hierdoor zal de CyGlass-technologie bijdragen aan de versnelling van de Open XDR-mogelijkheden binnen ThreatSync.

ThreatSync voor het stoppen van cyberaanvallen

WatchGuard’s ThreatSync is een onderdeel van de totaaloplossing voor cybersecurity en werkt naadloos samen met OpenXDR. Het biedt geavanceerde bedreigingsinformatie en correlatie om je te helpen bij het identificeren en stoppen van cyberaanvallen voordat ze schade kunnen aanrichten. Mogelijkheden van ThreatSync:

Realtime bedreigingsdetectie: de technologie detecteert verdachte activiteiten in jouw netwerk en brengt deze onmiddellijk onder jouw aandacht.

Correlatie van gebeurtenissen: het analyseert alle beveiligingsgebeurtenissen in jouw organisatie en identificeert patronen die kunnen wijzen op een aanval.

Automatische respons: wanneer een bedreiging wordt gedetecteerd, kan ThreatSync automatisch reageren door bijvoorbeeld verdachte bestanden in quarantaine te plaatsen of verdachte activiteiten te blokkeren.

Waarom is dit geschikt voor het MKB?

Met Open XDR heb je geen complete set van tools nodig. Dit zorgt ervoor dat Open XDR verschillende voordelen heeft voor het MKB. Deze sommen we hieronder voor je op:

Gebruiksvriendelijkheid: Open XDR is ontworpen met het oog op eenvoud. De interfaces zijn intuïtief en gemakkelijk te begrijpen, zodat je geen diepgaande IT-kennis nodig hebt om ze te gebruiken.

Complete beveiliging: de oplossing combineert meerdere beveiligingslagen in één, waardoor je een allesomvattende bescherming krijgt zonder te jongleren met verschillende tools.

Automatisering: Open XDR kan veel taken automatiseren, waardoor je tijd en moeite bespaart. Je hoeft je geen zorgen te maken over het handmatig beheren van elk beveiligingsaspect.

Kostenbesparend: in vergelijking met het inhuren van een intern IT-team of het aanschaffen van dure, ingewikkelde beveiligingsoplossingen, biedt Open XDR een kosteneffectieve benadering.

Schaalbaarheid: het is schaalbaar, wat betekent dat je kunt aanpassen aan de groei van jouw bedrijf.

Fastbyte helpt
Duizelt het je na het lezen van dit blog? Fastbyte maakt ICT behapbaar, zodat jij je kan concentreren op waar jij sterk in bent. Wij bieden verschillende oplossingen, waarbij wij jouw volledige IT beheer voor onze rekening kunnen nemen, een deel hiervan, of alleen enkele cybersecurity maatregelen kunnen instellen zodat jij veilig kan werken. Wel zo fijn! Neem vooral eens vrijblijvend contact met ons op om te zien wat we voor jou kunnen doen.

LEES OOK:

Waarom een traditionele virusscanner niet meer genoeg is

Vier must-haves om je endpointbeveiliging te versterken

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Open XDR: cyberbeveiliging van enterprise niveau voor iedereen