Werkplekbeheer voor het MKB: wat kan je verwachten?

Werkplekbeheer is het beheren en onderhouden van een werkplek. Werkplekbeheer vergt steeds meer tijd en energie van de IT-medewerkers of IT-partners. Er is veel kennis nodig om een veilige en productieve werkplek te realiseren voor bedrijven. De vraag naar een externe IT-partner wordt steeds groter, nu in Nederland het tekort aan IT’ers blijft groeien. Uit onderzoek van AG Connect, iBestuur en Binnenlands Bestuur blijkt dat van de 52 onderzochte organisaties 41 een tekort aan IT´ers heeft (79%). Werkplekbeheer is dus onmisbaar. En dit probleem kennen wij bij Fastbyte. Wij hebben IT experts in dienst, die wij blijven aanmoedigen om door te blijven ontwikkelen op het ICT gebied. Zo heb jij altijd de beste IT’ers die de werkplekken van alle medewerkers beheren. Wij nemen het gedeelte uit handen wat jij graag uit handen wilt geven. Geen gebruik van moeilijke oninteressante termen, maar gewoon doen! Wat wij doen om jouw werkplek optimaal te beheren? Lees het in dit blog.

Waarom werkplekbeheer?

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) vormt de ruggengraat van de economie. Het succes van een MKB-onderneming hangt af van een aantal factoren, waaronder effectief werkplekbeheer. Een goed georganiseerde en goed beheerde werkplek kan de efficiëntie verhogen, de productiviteit stimuleren en de algehele prestaties van het bedrijf verbeteren.

Effectief werkplekbeheer is een belangrijk aspect van het succes van een MKB’er. Door hardware en software te standaardiseren, proactief uit te voeren, robuuste beveiligingsmaatregelen te implementeren, goede technische ondersteuning te bieden, gebruik te maken van cloudtechnologie en regelmatig back-ups uit te voeren, kan het MKB de efficiënte en productiviteit verbeteren. Met Fastbyte wordt jouw werkplek georganiseerd en beheert naar jouw wens en legt jouw organisatie de basis voor groei en succes in de dynamische zakelijke wereld van vandaag. In ons blog sommen wij de voordelen van het uitbesteden van het werkplekbeheer voor je op.

Wat kun je verwachten?

De werkplekken worden ingericht op de behoefte van jouw medewerkers en jouw bedrijf. De ICT markt is constant in beweging en hierover geven wij de beste advies op maat op basis van alle ontwikkelingen. Dit doen we met onze kernwaarden #eerlijk en #persoonlijk. Past een innovatief IT product niet? Dan zullen wij dit eerlijk bespreken. Wij zijn jouw externe IT-afdeling met IT-experts in dienst. Onze medewerkers scholen zich continu bij, zodat ze beschikken over de actuele kennis en certificaten. Verhoog de productiviteit, door jouw IT optimaal te laten werken, zodat alle medewerkers overal veilig en snel kunnen inloggen met de juiste tools en hardware.

Aan de hand van onderstaande werkzaamheden, zorgen wij ervoor dat alle werkplekken zo effectief en goed mogelijk werken en beheert worden.  

Werkplek monitoring

Een optimaal functionerende werkplek begint bij inzicht. Bij de monitoring van de werkplekken houden wij zaken als harde schijf ruimte, processor gebruik, geheugen gebruik en patch status in de gaten. Als een werkplek niet binnen de afgesproken parameters functioneert is dat direct inzichtelijk en kan gericht actie worden ondernomen.

Werkplek patchen

Door het patchen van je werkplek, draag Fastbyte zorg dat al jouw werkplekken, vast en mobiel, worden voorzien van alle door Microsoft geadviseerde updates. Gebruikers krijgen een melding wanneer updates beschikbaar zijn en indien nodig gevraagd hun systeem opnieuw op te starten. Door dit gecontroleerd uit te voeren beschikken alle medewerkers niet alleen over de meest recente toepassingen maar ook over actuele beveiliging.

Mocht een gebruiker gedurende een langere periode zijn PC niet laten updaten wordt dit gemeld. Hierna wordt deze update geforceerd om het IT-infrastructuur veilig te houden.

Werkplek beheer & ondersteuning

Fastbyte levert ondersteuning op vaste en mobiele werkplekken. Met onze hulpmiddelen voor ondersteuning op afstand kunnen wij gebruikers ondersteunen ongeacht waar zij zich bevinden. Hierdoor ben jij verzekerd van adequate ondersteuning bij gebruikersproblemen. Deze dienst is ideaal als je de kennis voor ondersteuning op werkplekken niet in huis hebt of deze werkzaamheden graag uit wilt besteden.

De voordelen van deze dienst zijn:
– Een goed bereikbare servicedesk met deskundige medewerkers.
– Verhoogde productiviteit van jouw gebruikers.

Werkplek rapportage

Standaard onderdeel van onze dienstverlening is uitgebreide rapportage over de status van jouw systemen en geleverde ondersteuning. Er wordt bekeken of de werkplekken nog voldoen voor de gebruikers. Vaak worden computers in de loop van de tijd langzamer doordat ze steeds zwaarder belast worden door updates van het besturingssysteem en van applicaties. Een enkele computer gericht vervangen kan de productiviteit soms ten goede komen. Door onze rapportage weet jij in ieder geval hoe jouw werkplekken presteren ten opzichte van de verwachting.

Iedere maand rapporteren wij jou de status van de werkplekken. Je krijgt van ons:
– Een overzicht van de status van de werkplekken.
– Inzicht in het gebruik van hardware.
– Een overzicht met waarschuwingen.
– Advies over eventueel te nemen acties.

Fastbyte helpt

Duizelt het je na het lezen van dit blog? Fastbyte maakt ICT behapbaar, zodat jij je kan concentreren op waar jij sterk in bent. Wij bieden verschillende oplossingen, waarbij wij jouw volledige IT beheer voor onze rekening kunnen nemen, een deel hiervan, of alleen enkele cybersecurity maatregelen kunnen instellen zodat jij veilig kan werken. Wel zo fijn! Neem vooral eens vrijblijvend contact met ons op om te zien wat we voor jou kunnen doen.

LEES OOK:

Bekijk onze oplossingen die Fastbyte jou kan bieden

Hybride werken: overal veilig en zonder zorgen inloggen

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkplekbeheer voor het MKB: wat kan je verwachten?