Het cyber beleg van Maastricht

🕐 4 minuten lezen

Eind 2019 lag Maastricht University maar liefst twee weken plat door gijzelsoftware. Uiteindelijk werd er tonnen aan losgeld betaald om weer toegang te krijgen tot de systemen. Zo blijkt helaas maar weer, dat cybercriminelen met hun ransomware en phishing methodes slim zijn, en beveiligingssoftware niet alles is.

Training net zo belangrijk als goede software

Niet alleen een goede firewall en antivirussoftware zijn belangrijk, maar ook training en voorlichting van de medewerkers. Zij zijn name eigenlijk de zwakste schakel binnen cybersecurity. Dat is geen onwil, maar pure onwetendheid. Alle succesvolle ransomware aanvallen hebben namelijk één ding gemeen: ze zijn begonnen bij de gebruiker. Het bezoeken van een onveilige website, het openen van een gevaarlijke e-mail of het openen van een link in een WhatsApp bericht.

Gevaar steeds moeilijker te herkennen
Dat je medewerkers het niet altijd herkennen als phishing is niet zo gek. De door cybercriminelen gebruikte technieken worden steeds geavanceerder en daardoor moeilijker te herkennen. Tel daarbij op dat geen enkele technische oplossing opgewassen is tegen menselijke nieuwsgierigheid, onachtzaamheid of welwillendheid. Jouw medewerkers voorzien van een awarenesstraining is dus minstens zo belangrijk!

Houd je beveiliging op peil
Het is hoe dan ook een must om je beveiliging op peil te houden. Fastbyte kan jou hierbij ondersteunen op hardware-, software-, en trainingsgebied. Dit doen we bijvoorbeeld met WatchGuard (firewall, veilige wifi en werkplek beveiliging), Barracuda (spamfiltering & back-up) en KnowBe4 (awarenesstraining). Met een maandelijke rapportage krijg je inzicht in de voorkomen aanvallen, geblokkeerde websites, data en e-mails. Houd de meest gevaarlijke e-mails tegen met ons spamfilter en krijg inzicht in het klikgedrag van jouw medewerkers op phishingmails. Ons team staat voor je klaar! Neem contact op of bel met 030 6000 600.

< Naar het kennisbank overzicht

 

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *