Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Je kent het vast wel, de zomervakantie is achter de rug en je koestert de onvergetelijke ervaring en momenten die je hebt meegemaakt. Zelfs zo goed, dat als je weer begint met werken en je het inlogscherm van je computerscherm aanstaart en realiseert dat je je wachtwoord bent vergeten. Wat nu?

In deze moderne wereld is het fenomeen van het vergeten van je wachtwoord na een ontspannende vakantie geen zeldzaamheid meer. Het terugkrijgen of aanpassen van je wachtwoord kan een frustrerend begin van je dag zijn. Vaak worden wachtwoorden ergens opgeschreven, wat kan leiden tot het kwijtraken ervan of dat ongewenste personen toegang krijgen tot je wachtwoorden, omdat je je wachtwoorden ergens bewaart waar iedereen bij kan. In een eerdere blog beschrijven wij hoe je je wachtwoord nooit meer hoeft te onthouden.

In dit blog gaan wij dieper in op de totale aantallen van mensen die hun wachtwoorden vergeten. En beschrijven we de kracht van Keeper om je wachtwoorden nooit meer te vergeten en veilig op te slaan. Zodat ook jij, na je welverdiende vakantie, gewoon meteen weer aan het werk kan.

Waarom is wachtwoordbeveiliging zo belangrijk?

Stel je voor dat je huis geen slot op de voordeur had. Dan zouden je spullen net zo goed een bordje kunnen dragen met “gratis mee te nemen”. Trek deze gedachte eens door naar je wachtwoorden. Zolang je wachtwoorden niet goed beveiligd zijn, kan iedereen tot je wachtwoorden binnendringen. Wachtwoordbeveiliging is dus belangrijk omdat wachtwoorden de eerste verdedigingslinie vormen tegen cybercriminelen. Heb jij voor elk account een moeilijk te raden wachtwoord? Doorloop onze vijf best practices voor een sterk en uniek wachtwoord.

Onderstaande cijfers laten zien, dat er mensen zijn die denken dat ze gehackt kunnen worden. Slechts een aantal mensen weten dat hun wachtwoorden op het darkweb staan en meer dan de helft hun wachtwoorden hergebruiken. Onderstaande cijfers blijken uit onderzoek van Keeper Security.

Keeper Security Keeper Security Keeper Security

Hoe werkt het?

Keeper beschermt je wachtwoorden en geheimen met ultieme beveiliging, zichtbaarheid en controle. Bescherm de toegang tot apps, systemen, geheimen en IT-bronnen met zero-trust en zero-knowledge architectuur. Bekijk onderstaande video voor een duidelijke uitleg.

Fastbyte helpt

Duizelt het je na het lezen van dit blog? Fastbyte maakt ICT behapbaar, zodat jij je kan concentreren op waar jij sterk in bent. Wij bieden verschillende oplossingen, waarbij wij jouw volledige IT beheer voor onze rekening kunnen nemen, een deel hiervan, of alleen enkele cybersecurity maatregelen kunnen instellen zodat jij veilig kan werken. Wel zo fijn! Neem vooral eens vrijblijvend contact met ons op om te zien wat we voor jou kunnen doen.

LEES OOK:

5 best practices voor een sterk en uniek wachtwoord

Zo hoef je je wachtwoorden niet meer te onthouden

Welke oplossingen biedt Fastbyte?

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?