Zo hoef je je wachtwoorden niet meer te onthouden

Ondanks dat wachtwoorden een belangrijk onderdeel zijn van online beveiliging en ook het meest gebruikt worden om een persoon te identificeren, zijn ze helaas niet voldoende om hackers volledig tegen te gaan. Hackers gebruiken geavanceerde technieken zoals phishing, keylogging en het kraken van zwakke wachtwoorden om toegang te krijgen tot accounts. Bovendien kunnen wachtwoorden worden gestolen via datalekken of zwakke beveiligingspraktijken van dienstverleners. Het is dus essentieel om aanvullende beveiligingsmaatregelen te nemen. In dit blog zullen wij hier verder op in gaan.

Waar gaat het mis?

Wachtwoorden zijn niet alleen de meest gebruikte methode, maar ook de meest eenvoudigste en goedkoopste methode. En daar kan het vaak mis gaan, gebruikers willen vaak zo makkelijk en snel mogelijk inloggen, waardoor er vaak gekozen wordt voor simpele en zwakke wachtwoorden. Hierbij kan je denken aan geboortedatum, adres, naam van familie of huisdieren of een wachtwoord met alleen maar cijfers. Naast het gebruik van zwakke wachtwoorden, neigen veel gebruikers ook naar het hergebruik van wachtwoorden, zodat je het makkelijkst al je wachtwoorden kan onthouden en snel kan inloggen.

Nooit meer je wachtwoorden onthouden

Om de bovenstaande problemen in een keer op te lossen, is het nodig om unieke wachtwoorden te genereren voor elk account. Echter is het onmogelijk om voor verschillende accounts alle unieke wachtwoorden te onthouden. Een wachtwoordmanager helpt bij het genereren van unieke en sterke wachtwoorden voor elk account. Je hoeft dan maar één hoofdwachtwoord te onthouden, om toegang te krijgen tot alle andere wachtwoorden. Keeper Security beschermt organisaties met zero-trust, zero-knowledge wachtwoordbeheer-, beveiligings- en versleutelingsoplossingen.

Wachtwoordloze oplossingen

Wachtwoorden alleen zijn niet genoeg als het gaat om het beschermen van belangrijke accounts en bedrijfsinformatie. Multi-factor-authenticatie wordt aangeraden als een best practice om het risico te verlagen. MFA biedt extra beveiligingslagen naast aanmeldingsgegevens. Door andere factoren toe te voegen aan het authenticatieproces, versterk je de beveiliging. Wachtwoordloze oplossingen bieden probleemloze aanmeldingservaringen en ondersteunen biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en gezichtsherkenning.

Fastbyte helpt

Keeper heeft uitzonderlijk veel expertise in cyberbeveiligingssoftware, cloud computing en mobiele apparaat technologieën. Als partner van Keeper, zorgen wij samen ervoor dat niet alleen jouw gegevens beschermt zijn, maar ook die van je familie en gehele organisatie. Zo ben je gegevenslekken en cyberdreigingen een stap voor. Wij maken ICT behapbaar!

LEES OOK:

Wachtwoordbeveiliging; Keeper is een blijvertje

Hoe maak je een sterk wachtwoord?

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zo hoef je je wachtwoorden niet meer te onthouden