Microsoft Teams haalt Slack in!

🕐 2 minuten lezen

Wereldwijd gebruiken meer dan 19 miljoen mensen Microsoft Teams waarvan ruim 13 miljoen dagelijks. Hiermee overstijgt de chatdienst van Microsoft die van concurrent Slack, die een totaal van 10 miljoen dagelijkse gebruikers kent.

De softwaregigant lanceerde het communicatie- en samenwerkingsplatform begin 2017 en maakte deze onderdeel van Office 365. Sinds maart 2019 gebruiken meer dan 500.000 organisaties Microsoft Teams waaronder 91 procent van de Fortune 100-bedrijven. Een jaar later in 2020 is dit zelfs gestegen naar 93 procent (bron: Silicon Angle).

Integratie met Office 365 levert voordeel

De enorme groei en daarmee het overwicht van Teams is opmerkelijk. In de afbeelding zie je de gebruikersnummers van zowel Slack als Microsoft Teams. Ze laten beiden groei zien, maar de groei van Microsoft is significant groter vanaf augustus 2018. Dit is mogelijk te verklaren door de integratie van Teams in Office 365 wat een voordeel oplevert voor Microsoft bij grootzakelijke bedrijven. Slack is namelijk een op zichzelf staande dienst waar apart betaald voor moet worden. Hetgeen voordeliger is voor kleinere bedrijven.

Microsoft Teams ICT beheer

Innovatie helpt groei Microsoft Teams

Bij Microsoft Teams is voortdurend sprake van innovatie wat meespeelt in de snelle groei in de markt. Zo is het mogelijk om prioriteitsmeldingen en leesbevestigingen in te stellen, kunnen er aankondigingen gedaan worden en kan een enkel bericht op meerdere kanalen tegelijk geplaatst worden. Er is een tijdklokfunctie waardoor diensten in- en uitgeschakeld kunnen worden en kan er ook heel gericht gecommuniceerd worden. Allemaal heel gunstig voor de gebruikerservaring. Ook Slack komt regelmatig met nieuwe functies, maar die vallen in het niet ten opzichte van Microsoft. Toch groeit ook Slack gestaag door en zijn ze recentelijk ook gekomen met een integratie mogelijkheid voor Teams.

Mocht je meer informatie willen over Microsoft Teams of vragen hebben aan de hand van dit artikel? Neem gewoon even contact met ons op, we helpen je graag verder.

< Naar het kennisbank overzicht

 

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *