16 maart: de dag van de thuiswerker

De dag van de thuiswerker

16 maart is uitgeroepen tot de dag van de thuiswerker. Dankzij de corona crisis hebben veel mensen het thuiswerken ontdekt. In het MKB is hybride werken erg populair. Echter is er ook een groep die geen keuze heeft en altijd vanuit huis werkt. Deze mensen zijn niet in de gelegenheid om naar kantoor te komen. Als ’thuiswerker’ brengt het soms onbegrip vanuit de maatschappij mee, maar ook vanuit huis kan je hard werken, volgens ons.

Hackers voor zijn door middel van training

Het thuiswerken brengt ook risico’s met ons mee. Zo hebben we in een blog beschreven dat het trainen en de bewustwording van medewerkers erg belangrijk is om hackers tegen te gaan. Door deze trainingen, zorg jij ervoor dat alle medewerkers up-to-date zijn, om ook veilig thuis te werken.

Verschillende risico’s kunnen bijvoorbeeld zijn dat er verschillende broncodes en technische informatie buitgemaakt kan worden, maar ook versleutelde wachtwoorden snel achterhaald kunnen zijn, door onoplettendheid, van bijvoorbeeld een medewerker die thuis werkt. Via medewerkers kunnen de hackers terechtkomen bij cloudback-ups. In dit nieuwsbericht wordt duidelijk uitgelegd hoe dit bij LastPass heeft kunnen gebeuren.

Hoe kun je zelf deze risico’s vermijden? We geven jou verschillende tips die jij meteen kan toepassen!

Dag van de thuiswerker

Thuiswerken betekent voor mij:

LEES OOK:

Investeer in betaalbare beveiliging tegen cyberaanvallen

Waarom back up maken zo belangrijk is

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

16 maart: De dag van de Thuiswerker