Onderzoek security-cultuur

security-cultuur KNOWbe4

Hoe beter de security-cultuur, hoe veiliger het gedrag van de medewerkers

Eén van onze partners, KnowBe4, heeft in een nieuw onderzoek aangetoond dat hoe beter de security-cultuur is, hoe veiliger het gedrag van de medewerkers. KnowBe4 biedt ’s werelds meest uitgebreide platform voor security awareness en phishing-simulaties aan.

Aan dit onderzoek hebben meer dan 97.000 medewerkers in 1.115 organisaties deelgenomen. De resultaten laten zien dat het verbeteren van de security-cultuur van een organisatie direct een impact heeft op veiliger gedrag van medewerkers, waardoor onder andere het risico op het delen van credentials ook afneemt.

In organisaties die laag scoren op security-cultuur blijkt dat de medewerkers gemiddeld bij 5.2% van de gesimuleerde phishing-e-mails hun credentials delen. Terwijl bij organisaties die hoog scoren op security-cultuur dat gemiddeld 0,1% is. Het is duidelijk dat wanneer men meer aandacht besteed aan de security-cultuur de kans groter is op veilig gedrag van medewerkers.

“Door dit baanbrekende onderzoek hebben we het verband tussen security-cultuur en veilig gedrag kunnen valideren”, zegt Joanna Huisman, SVP strategische inzichten en onderzoek bij KnowBe4. “Bovendien hebben we uitvoerbare stappen geschetst die organisaties kunnen nemen om hun security-cultuur verder uit te bouwen en te verbeteren.”

De resultaten zijn gebundeld in het whitepaper ‘How Security Culture Invokes Security Behavior.’

KnowBe4 helpt organisaties omgaan met de menselijke factor door het verhogen van het bewustzijn van ransomware en andere ‘social engineering’ tactieken. Cybercriminelen maken steeds vaker gebruik van social engineering, een aanvalstechniek waarbij misbruik wordt gemaakt van menselijke eigenschappen om vertrouwelijke gegevens te verkrijgen of iemand te verleiden een bepaalde handeling te verrichten.

Wil jij meer informatie over hoe je jouw security-cultuur binnen jouw organisatie kan verhogen? Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

security-cultuur KNOWbe4