IT Beheer | CO-MANAGED IT

Als ondernemer heb je veel verschillende petten op. Enerzijds moet je de kosten in de gaten houden, anderzijds moet je flexibel kunnen zijn om in te springen in de behoeften van jouw klanten. Zolang je geen Elon Musk ben, heb je geen oneindig geld beschikbaar. Je moet de salarissen van je medewerkers betalen en tegenwoordig zijn de rekeningen voor gas en energie ook niet misselijk. Ook op het gebied van IT moet je beslissingen maken. Ga ik mijn IT afdeling volledig uitbesteden? Of misschien wil je een deel van je IT diensten uitbesteden en daarmee je huidige IT team of IT Manager ontzorgen. Zit jouw IT Manager ook tegen een burnout aan? Misschien is het dan verstandig om wat meer ruimte te creëren om zo je huidige personeel te behouden.

In deze blog post gaan we de volgende vragen beantwoorden:

 1. Wat is co-managed IT van Fastbyte?
 2. Wat krijg ik bij co-managed IT van Fastbyte?
 3. Hoe weet ik nou of ik co-managed IT nodig heb?
 4. Waarom zou ik kiezen voor co-managed IT van Fastbyte?

We helpen je om samen de juiste beslissing te maken!

1 Wat is co-managed IT van Fastbyte?

Het is eigenlijk niets meer dan mede beheerde technische IT ondersteuning. Co-managed IT van Fastbyte  is een dienst waarbij Fastbyte samenwerkt met jouw interne IT afdeling, Manager of medewerker, om jouw IT-infrastructuur te ondersteunen.

Je behoudt jouw IT personeel binnen jouw organisatie, maar tegelijkertijd heb je niet langer die druk om steeds meer nieuwe IT mensen in te huren. Vervolgens vult Fastbyte de vaardigheden van een IT teamlid aan. Wij nemen de taken over waarin jouw personeel niet gespecialiseerd is. Het doel van co-managed IT van Fastbyte is om jouw personeel te helpen te doen waar zij goed in zijn.

Dit bespaart tijd, geld en een hoop stress. Als jouw IT-personeel zich kan richten op de dingen waar ze plezier in hebben, resulteert dat in een efficiëntere dienstverlening aan klanten, een beter onderhouden IT-infrastructuur en minder downtime voor jouw organisatie.

Welke diensten zijn er mogelijk bij co-managed IT van Fastbyte?

Fastbyte co-managed IT gaat over de samenwerking tussen jouw huidige IT-afdeling en het team van Fastbyte. Omdat elke organisatie uniek is, en Fastbyte alleen maatwerk levert, zal elk co-managed IT-contract er voor elke organisatie anders uitzien.

De beste manier om vast te stellen welke IT-diensten je nodig hebt, is te kijken waar je huidige IT team het moeilijk heeft.

Wat zijn de unieke problemen binnen jouw organisatie?

Heeft jouw IT personeel moeite om de cyberveiligheid van jouw netwerk te beheren? Hebben ze genoeg kennis om software te implementeren die de efficiëntie op kantoor verbetert? Of hebben ze moeite om een toenemend aantal werknemers op hun (thuis) werkplek te ondersteunen?

Als er een checklist is gemaakt waaruit rolt waar jouw onderneming behoefte aan heeft, dan  kan er vervolgens een passende offerte worden aangeboden door Fastbyte.

2. Wat krijg ik bij Co-Managed IT van Fastbyte?:

 • Ondersteuning bij dagelijkse taken (zoals troubleshooting, functioneren als helpdesk voor medewerkers, upgraden van software & beschermen van gegevens)
 • Aanvullende of totale cyberbeveiliging
 • Upgrades van applicaties
 • Cloud-technologieën
 • Ondersteuning in een snel groeiend bedrijf
 • Tools om de efficiëntie van jouw IT-team te verbeteren
 • Beheer van (thuis) werkplekken
 • Escalatiepunt voor jouw IT-technici
 • Continuïteit van jouw organisatie

Bij co-managed IT-diensten van Fastbyte is het niet de bedoeling om jouw huidige IT-afdeling te vervangen. Ook is het niet bedoeld als een project gebaseerde oplossing.

De Co-managed IT oplossingen van Fastbyte, werkt het beste als een lange termijn partnerschap met jouw interne technici. Ondanks de flexibiliteit van co-managed IT is dit bedoeld voor een specifieke groep bedrijven.

3. Hoe weet ik nou of ik co-managed IT nodig heb?

Fastbyte biedt verschillende oplossingen aan, waar co-managed IT er eentje van is. Wellicht is jouw organisatie eerder gebaad bij een projectmatige IT afhandeling, of misschien wil je wel liever je volledige IT diensten pakket door een externe partij als Fastbyte laten uitvoeren? Zelfs voor wat kleinere ondernemingen, die alleen incidenteel IT hulp nodig hebben, bieden wij oplossingen. In dat geval kun je een strippenkaart afnemen. Wèl de mogelijkheden van een externe IT afdeling, maar niet de kosten.

Dus, hoe weet ik nu of ik co-managed IT van Fastbyte nodig heb?

Bedrijven die het meest profiteren van co-managed IT van Fastbyte hebben de volgende eigenschappen:

 • Je wilt je eigen IT afdeling behouden, maar de wel meer flexibiliteit hebben
 • Je wilt snel kunnen opschalen of afschalen
 • Je wilt snel kunnen groeien met je organisatie
 • Je wilt specialistische kennis in huis halen die jouw IT niet heeft
 • Je hebt niet de tijd om een lang proces aan te gaan om nieuw personeel aan te trekken
 • Je hebt geen tijd om nieuwe IT-er in te werken, op te leiden en te behouden
 • Je wilt waar voor je geld

Misschien is het bovenstaande lijstje voor jouw onderneming niet van toepassing. Zijn deze kenmerken eerder van toepassing?:

 • je wilt liever je hele IT-afdeling en alle IT diensten uitbesteden,
 • je wilt slechts één of twee problemen oplossen,
 • je hebt niet genoeg IT-infrastructuur om het gebruik van een externe partij te rechtvaardigen.

Ook als je liever alle IT diensten volledig uitbesteedt, kan Fastbyte een oplossing bieden. Wij gaan graag een partnerschap aan met jouw IT afdeling, Manager of medewerker, maar wij kunnen ook alle IT diensten overnemen. Heb je slechts één of twee problemen? Misschien is het dan handiger als we een project aanmaken om dit specifieke probleem aan te pakken. Ben je een kleine ondernemer? Dan is een strippenkaart waarschijnlijk een betere oplossing.

4. Waarom zou ik kiezen voor co-managed IT van Fastbyte?

Fastbyte heeft jarenlange ervaring, wij zijn een relatief kleine organisatie als je kijkt naar hoeveel mensen er bij Fastbyte werken. Het voordeel is dat we heel flexibel zijn en dat we niet afhankelijk zijn van specifieke medewerkers, omdat bij Fastbyte iedereen op de hoogte is van wat er speelt binnen de organisatie. Hoe kunnen we dan zoveel klanten zo vakkundig van advies voorzien? Dat kunnen we doen doordat we slimme keuzes maken. Veel van onze processen zijn geautomatiseerd. Daardoor kunnen we sneller reageren en kunnen we schaalvoordelen realiseren. Vele klanten gingen jou voor. Kijk eens onder wat klanten van ons vinden of bij onze uitgewerkte klantcases om te zien welke projecten wij trots op zijn.

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.