Investeer in passende beveiligingsoplossingen tegen cyberaanvallen

Herken jij al phishing e-mails? En kan je deze op het moment nog onderscheiden van ‘echte’ e-mails? In 2024 wordt de technologie steeds geavanceerder en is het belangrijker dan ooit om je tegen cybercriminaliteit te beschermen. In ons vorige blog hebben we de cybercriminaliteit trends van 2024 beschreven waarvan je op de hoogte moet zijn. Alle soorten ondernemingen worden geconfronteerd met een steeds grotere uitdaging op het gebied van cyberbeveiliging. Cybercriminelen maken geen onderscheid, waardoor kleine en middelgrote ondernemingen (mkb) evenveel en in 2023 al meer gevaar lopen als grote bedrijven. Het jaar 2024 draait niet alleen om goede voornemens op persoonlijk vlak, maar ook om het beschermen van kostbare en bedrijfsgevoelige gegevens. Om jouw organisatie te beschermen tegen cybercriminaliteit, bieden wij jou als betrouwbare en persoonlijke IT-partner een passende en zorgeloze cybersecurity oplossing. We zorgen ervoor dat je werkplek gewoon geregeld is!


20% van het mkb negeert cyberveiligheid

Uit onderzoek van Cybersecurity Onderzoek Alert Online 2023, blijkt dat 20% van het mkb geen stappen onderneemt om hun online activiteiten te beveiligen. Naast dat een mkb bedrijf minder goed beveiligd is, is het personeel niet goed getraind in het herkennen van phishing-emails. Zo blijkt uit het rapport dat 60% van de werknemers dergelijke incidenten niet rapporteert. Hierdoor is het voor cybercriminelen gemakkelijk om gevoelige en kostbare gegevens buit te maken. Herken jij gemakkelijk valse e-mails? Doe de test hieronder!


Mkb voor het eerst vaker doelwit dan grootbedrijf

Voor het eerst zijn cyberaanvallen dieper doorgedrongen in het mkb-segment dan in het grootbedrijf. Zo blijkt uit onderzoek van ABN AMRO dat meer dan driekwart (75%) van de ondervraagden weleens te maken heeft gehad met cybercriminaliteit. In 2022 gold dit nog voor ‘slechts’ 45 procent. Ondernemers worden het meest geconfronteerd met phishing. Hieronder beschrijven we de drie meest voorkomende soorten van cybercriminaliteit uit het rapport van ABN AMRO:

Phishing en e-mailfraude. 66% van de ondervraagden heeft weleens met phishing te maken gehad.
Malware. 42% van de ondervraagden zegt te maken hebben gehad met malware. De verspreiding van kwaadaardige programma’s gaat gemakkelijk in een tijdperk waarin de toegang tot allerlei software met een paar misklikken geregeld is.
Datalekken. Tot slot heeft 8% te maken gehad met een datalek. Datalekken kunnen bijvoorbeeld het gevolg zijn van een ransomware aanval, of doordat indringers inloggegevens van systemen tot hun beschikking hebben gekregen.

Investeer in passende en zorgeloze IT tegen cyberaanvallen

Fastbyte biedt bedrijven een passende en zorgeloze oplossing gericht op de digitale werkplek voor het mkb. Dit doen wij voor op kantoor, thuis of onderweg. Zo kunnen jouw medewerkers altijd en overal werken zonder beperkingen. ICT moet namelijk geen last zijn, maar een middel om te kunnen werken. Geen gebruik van moeilijke en oninteressante termen, maar gewoon doen. Wij vertrouwen erop jouw werkplek gewoon goed geregeld te hebben. Ons team biedt bescherming met realtime detectie van bedreigingen op drie kritieke aanvalsvectoren: eind gebruiker (werkplek beheer) , netwerkbeveiliging en het beveiligen van jouw cloud applicaties. Neem vrijblijvend een kijkje welke pakketten wij aanbieden en wat het best bij jou past.


Dit zijn de oplossingen tegen cyberaanvallen die je nodig hebt

Naast ons team van cybersecurity experts zijn dit de oplossingen om jouw bedrijf efficiënt en effectief te beschermen tegen cyberaanvallen:

  • Identity and Access Management (IAM) met two-factor authentication (2FA) of multifactor authentication (MFA). Volgens Microsoft heeft het instellen van MFA alleen al tot 99% van de op accounts gebaseerde cyberaanvallen voorkomen.
  • Security Awareness Training – Leer je werknemers het hele jaar door om beveiligingsrisico’s te herkennen en veilig met gegevens om te gaan. Phishing-simulaties helpen werknemers ook om valstrikken te herkennen en te vermijden.
  • E-mailbeveiliging – Investeren in de best mogelijke e-mailbeveiliging is een slimme beslissing, aangezien de meeste cyberaanvallen van dit moment, zoals ransomware en BEC, via e-mail verlopen. Oplossingen die gebruik maken van AI en automatisering vangen meer bedreigingen op dan traditionele e-mailbeveiliging of een Secure Email Gateway (SEG).
  • Back-up en herstel – Een back-up maken van de gegevens van een onderneming is een slimme beslissing, vooral in het ransomwaretijdperk. Bedrijven hebben verschillende opties om dit te doen, zoals het gebruik van een back-up server. In de huidige cloudwereld is cloudback-up de ideale keuze voor een probleemloze back-up en eenvoudig herstel van de gegevens van jouw onderneming als dat nodig is. Benieuwd hoe het werkt? Lees het in ons blog van back-up naar bedrijfscontinuïteit.
  • Endpoint Detection and Response (EDR) – Dit is het beveiligen van individuele werkplekken. EDR detecteert bedreigingen die andere verdedigingsmiddelen ontwijken, zodat je snel kunt reageren voordat er schade wordt aangericht. EDR verlicht de druk van het beveiligingsteam met waarschuwingen waardoor het makkelijker is om effectief te reageren en de risico’s te verminderen. Zorg voor een complete beveiliging met EDR. Onze partner Watchguard biedt het meest uitgebreide portfolio van beveiligingsdiensten.

Voorkom incidenten met een plan

Heb jij al een Incident Response plan klaar liggen? Dit is een van de belangrijkste verdedigingsmiddelen die cyberbeveiligingsdeskundigen bedrijven aanbevelen. Incident response planning biedt bedrijven nog een ander voordeel: het is een waardevol hulpmiddel om te voorkomen dat een incident plaatsvindt. Incident response planning geeft ondernemers inzicht in waar ze beveiligingsgaten hebben of betere hulpmiddelen nodig hebben in hun defensieve opbouw, waardoor de kans kleiner wordt dat het bedrijf überhaupt met een incident te maken krijgt. Bedrijven moeten een plan formaliseren en oefeningen houden om hun plan te testen, om er zeker van te zijn dat ze alles hebben afgedekt. Geen idee hoe of waar je moet beginnen? Fastbyte denkt graag met je mee!

In ons vorige blog beschrijven we de inzichten uit het onderzoek van Kaspersky naar Incident Response en cyberbeveiliging. Hierin staan ook de best practices voor maatregelen die je nu al kan toepassen op jouw organisatie.

Waarom Fastbyte?

Fastbyte biedt bedrijven een gemakkelijke en passende manier om een team van beveiligingsdeskundigen voor hen aan het werk te zetten zonder hun loonlijst uit te breiden of een dure infrastructuur aan te leggen.

Voor het mkb is het vaak erg duur om allerlei ingewikkelde beveiligingsmaatregelen te kopen en te onderhouden. Het voordeel van het inhuren van Fastbyte is dat je toegang krijgt tot een heel team met beveiligingsprofessionals die je kunnen waarschuwen en met jou of jouw team kunnen samenwerken op kritieke momenten, zoals wanneer een bedreiging wordt ontdekt of als je te maken krijgt met een cyberaanval. Als IT beveiliging niet iets is waar jij je dagelijks mee bezig houdt, dan is het fijn als je iemand hebt op terug te vallen.

Heb jij een eigen IT-team? Of is er één persoon verantwoordelijk voor alle IT gerelateerde activiteiten? Kan jouw team of jouw IT-er het wel aan om op de hoogte te blijven van de laatste bedreigingen? Of ben je misschien zelf verantwoordelijk voor al je IT zaken? In zo’n geval kan het een goed idee zijn om je ICT zaken uit te besteden. Fastbyte biedt maatwerkoplossingen voor zowel kleine- als grotere MKB ondernemingen.

Je moet het nut ervan inzien

Een sterke betrokkenheid bij cyberbeveiliging is absoluut belangrijk. Een goede verdediging tegen cyberaanvallen hoeft niet duur te zijn. Door verstandige, betaalbare voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het inwinnen van deskundig beveiligingsadvies, het investeren in hoogwaardige beveiligingsoplossingen en het plannen van incidenten, kunnen ondernemers ervoor zorgen dat ze klaar zijn voor de cyberbeveiligingsuitdagingen die ze vandaag en morgen zullen tegenkomen.

Fastbyte helpt

Duizelt het je na het lezen van dit blog? Fastbyte maakt ICT behapbaar, zodat jij je kan concentreren op waar jij sterk in bent. Wij bieden verschillende oplossingen, waarbij wij jouw volledige IT beheer voor onze rekening kunnen nemen, een deel hiervan, of alleen enkele cybersecurity maatregelen kunnen instellen zodat jij veilig kan werken. Wel zo fijn! Neem vooral eens vrijblijvend contact met ons op om te zien wat we voor jou kunnen doen.

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Investeer in passende beveiligingsoplossingen tegen cyberaanvallen